Indicele S&P 500 a consemnat o scădere de 2,12%, după ce a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel după 25 februarie. Indicele şi-a revenit cu peste 40% de la jumătatea lunii martie, chiar dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut rapid în Arizona, California, Texas şi alte 35 de state americane.
Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,13%.
Acţiunile care au înregistrat performanţe peste medie în ultimele luni, între care Amazon, Microsoft, Nvidia şi Facebook, au încheiat tranzacţiile în declin cu peste 2%, chiar dacă au consemnat creşteri pe parcursul zilei.
Vânzările s-au accentuat după anunţul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, referitor la reînchiderea barurilor şi restaurantelor din spaţii închise la nivelul întregului stat şi a bisericilor, sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus.
Acţiunile Tesla au coborât cu 3,1%, cu toate că iniţial avansaseră cu 16%. Titlurile producătorului de automobile electrice au crescut puternic în ultimele două săptămâni, investitorii anticipând că Tesla va raporta profit trimestrial şi că ar putea intra în indicele S&P 500.
Acţiunile firmei germane de biotehnologie BioNTech au urcat cu peste 10%, iar cele al Pfizer cu 4%, în urma anunţului că Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA va evalua rapid vaccinurile candidate pentru Covid-19 ale acestora.
Acţiunile producătorului de cipuri Analog Devices au scăzut cu 4%. Compania a anunţat un acord de 21 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Maxim Integrated Products, ale cărei titluri au crescut cu 8% în urma informaţiei.
Titlurile PepsiCo au avansat cu 0,3%. Compania a informat că a beneficiat de o creştere a consumului de snackuri sărate Fritos şi Cheetos, în perioada măsurilor de distanţare socială.
Indicele Cboe Volatility Index , aşa-numitul indice al fricii de pe Wall Street, a închis la cel mai ridicat nivel de după 26 iunie.
Investitorii se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare scădere a profiturilor trimestriale ale companiilor membre ale indicelui S&P 500 de la criza financiară din 2008, potrivit datelor firmei IBES Refinitiv.
Sursa : news.ro
Cele 3.000 de miliarde de dolari folosite de Rezerva Federală a SUA pentru a combate criza economică provocată de corona... Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma, a vândut în 2019 acţiuni ale grupului în valoare de 8,2 miliarde de dolari, iar particip...