Antena Căutare

Jeffrey Franks: Exista “semne clare” ca economia Romaniei se stabilizeaza

“Trebuie sa trecem de la o perioada de stabilizare la una de crestere a economiei”, a declarat Jeffrey Franks, miercuri, la televiziunea nationala. Seful misiunii FMI in Romania sustine ca sunt “semne clare” ca economia se stabilizeaza. Primul dintre acestea este ca rata de schimb s-a stabilizat. Apoi, exporturile au explodat, iar ratele de dobanda au scazut.



"In 2010 nu a fost o problema de ce a mers prost, ci au fost alte asteptari. A durat mai mult decat ne-am asteptat. In 2010 deficitul a fost mai mare si a fost nevoie de masuri mai ferme in mijlocul anului pentru a repara problema o data pentru todeauna. A fost o masura curajoasa a guvernului. (...) Cresterile vor continua",


J. Franks: Trebuie sa trecem de la o etapa de stabilizare a economiei la una de crestere a economiei

Jeffrey Franks a vorbit si despre zonele cheie care permit relansarea cresterii economice. Cele mai importante sunt, in opinia sa, investitiile in sectorul energetic si in transporturi.

"In acest nou program incercam sa identificam notiunile cheie, avem arierate in companii care nu-si pot plati datoriile. Vor fi mai multi bani pentru investitii si cresteri daca se rezolva aceasta problema. (...) PIB-ul va creste cu 2-3% daca sunt folositi banii europeni, datorita investitiilor.

In sectorul energetic este de asemenea nevoie de investitii, apoi in transporturi, pentru a avea loc cresterea. Climatul de afaceri trebuie facut mai atractiv pentru ca oamenii sa investeasca, (...) e nevoie de mai putina birocratie", a spus Franks.

Seful misiunii FMI in Romania a discutat apoi despre o strategie pentru crearea a doua companii energetice gigant, pentru a reduce pierderile din acest sector. El a precizat ca aceasta strategie exista de ceva vreme dar "nu se misca".

"Exista o strategie sa creem doua companii energetice gigant. Dar aceasta nu se misca. Nu putem astepta si sa nu investim bani in sistemul energetic, daca asteptam pierdem. Trebuie sa actionam acum sa aducem mai multi bani in sector. Este important sa ai o companie eficienta, nu conteaza daca este nationala sau internationala", a subliniat Franks.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Telegondola Elenei Udrea, fara avizele necesare... Imobiliare: Chiriile au scazut in Capitala cu 20% fata de 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x