Antena Căutare

Mugur Isarescu: Nu stiu cati dintre angajatii bancilor stiu sa citeasca un bilant bancar

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a lansat un nou atac la adresa bancilor. Isarescu i-a acuzat pe bancheri ca scot bani din piatra seaca, fara sa isi protejeze clientii. Guvernatorul mai spune ca nici cei care lucreaza in banci nu sunt foarte bine pregatiti.

"Bancherul scoate bani si din piatra seaca. Foarte bine s-a spus aici" , a declarat seful bancii centrale.

Nemultumirile lui Mugur Isarescu vizeaza bancile comerciale care ar face orice ca sa ia mai multi bani de la clienti. Isarescu s-a referit si la dobanzile pe care bancile le mentin la un nivel ridicat.

"Noi am redus dobanda, bancile comerciale ioc!", a adaugat Isarescu

Lipsa de lichiditate din piata pe care o tot anunta bancherii, este doar o falsa impresie. Nici personalul din banci nu e pregatit sa faca fata cerintelor pietei.

"In teritoriu, daca le iei si le zgaltai bine, nu stiu cati dintr-o sucursala stiu sa citeasca un bilant bancar. Iar la IBR nu vina sa puna mana pe carte, ca e greu. Dar vor veni", a mai spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR spune ca pana acum bancile si-au dezvoltat reteaua teritoriala pe creditele de consum, insa trebuie sa caute si alte solutii sa atraga cofinantarea unor proiecte.

Vezi topul castigurilor aduse de fondurile de pensii private!... Imobiliare: Preturile apartamentelor din Bucuresti s-au redus in medie cu 15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x