Căutare Live

Nouriel Roubini: Există un viitor strălucitor pentru economiile din ţările emergente

Profesorul de economie Nouriel Roubini estimează ”un viitor strălucitor” pentru economiile din ţările emergente, acesta declarând în cadrul conferinţei organizată la Bucureşti de Profit.ro că aceste pieţe pot înregistra în perioadele următoare creşteri chiar şi de 6%.

”Organizarea este importantă, implică o mai mare stabilitate politică şi odată cu creşterea şi dezvoltarea în pieţele emergente există mai mult loc pentru bunuri, case, pentru servicii financiare şi, bineînţeles, pentru infrastructură, care trebuie satisfăcute. Practic, este un viitor strălucitor pentru economiile din ţările emergente”, a declarat luni Nouriel Roubini, la conferinţa “Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiţi pentru o nouă recesiune?”, organizată la Bucureşti de Profit.ro.

El a vorbit şi despre zonele care înregistrează o creştere economică.

”Creşterea potenţială din SUA este de 2%. Este un avans şi în Zona Euro sau Japonia, dar şi în ţările emergente, iar creşterea potenţială pe aceste pieţe se apropie de 5% şi poate să crescă la 6%. În noile economii ale Europei se apropie de 4%. Iar în multe părţi din America Latină cresc destul de repede. Există şi creşteri potenţiale de 2% în următoarele perioade în Europa, Asia, în Orientul Mijlociu, dar şi în multe alte părţi ale Americii de Sud şi ale Africii”, a adăugat Nouriel Roubini.

În opinia sa, acum mor mai mulţi oameni din cauza suicidului decât din cauza terorismului sau a războaielor.

”Dacă ne uităm la ultimii 100 de ani, când oamenii mureau de boli, din cauza războaielor, din cauza sărăciei, astăzi mor mai mulţi oameni prin suicid decât din cauza terorismului sau a războaielor”, a încheiat el.

Roubini este un reputat profesor de economie la Universitatea New York care a anticipat criza economică globală din 2008. În septembrie 2006, Nouriel Roubini anunţa în faţa unei audienţe de economişti, la Fondul Monetar Internaţional (FMI), că se va produce o criză în lunile şi anii următori.

Sursa : news.ro

Nouriel Roubini: Vestea bună provind economia globală este că dacă acum câteva luni exista riscul unei recesiuni şi al u... Nouriel Roubini: Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentar...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri