Antena Căutare

OMS: Urmatoarea criza mondiala, generata de scumpirea cerealelor!

Organizatia Mondiala a Sanatatii prognozeaza o noua criza mondiala, ce va fi determinata de cresterea preturilor cerealelor, avand in vedere ca schimbarile climatice se reflecta puternic asupra unor tari din primele zece exportatoare cereale - Rusia si Pakistan, informeaza RIA Novosti.

"Prevedem deja urmatoarea criza mondiala, care va fi generata de cresterea preturilor cerealelor", a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan, aflata la Moscova.

Canicula si seceta care au afectat, in cursul acestei veri, partea centrala si de vest a Rusiei, au avut drept efect pierderea recoltei de cereale de pe o suprafata de 11 milioane de hectare.

Autoritatile ruse au estimat ca pierderile vor constitui aproximativ o treime din recolta prognozata anterior, ajungand la 60-65 de milioane de tone. Spre comparatie, in 2009, au fost stranse 97,1 de milioane de tone.

Pe 5 august, guvernul rus a introdus embargo la exportul de cereale si produse de panificatie, pentru a impiedica majorarea preturilor pe piata interna. Interdictia va functiona cel putin pana la sfarsitul anului 2010.

Sursa: Jurnalul National

Leul se apreciaza semnificativ in fata euro si a dolarului... Eurostat: Romania, tara europeana cu mancarea cea mai scumpa, dar cu cele mai mici salarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x