Antena Căutare

Premiera! Autostrada Soarelui a ajuns pe Litoral dupa 30 de ani

Tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis, joi, circulatiei. Chiar daca deocamdata traficul se va desfasura pe o singura banda, in regim de drum national, cu o viteaza maxima de 80km/h, acest lucru inseamna ca, in sfarsit, dupa aproape 30 de ani de la inceperea lucrarilor, Autostrada Soarelui (A2) este circulabila integral. Lucrarile la A2 au inceput pe vremea lui Ceausescu. Primul tronson de 18km, Fetesti – Cernavoda, a fost inaugurat in 1987, si includea podurile de la Cernavoda. Apoi, dupa Revolutie, lucrarile au continuat, cu ritmuri diferite, sub premierii Petre Roman, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Ponta, termenele de finalizare succedandu-se numai anul acesta de vreo patru ori.

Prezent la inaugurare alaturi de ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, premierul Victor Ponta a declarat ca "e bine sa dam drumul traficului ca acum vine lumea la mare (...) Sper ca de maine cei care vin la mare sa scape de cosmarul din toate satele si comunele si sper ca aceasta autostrada sa ajute si din punct de vedere economic si sa se termine anul acesta lucrarile la autostrada". "Decizia mea a fost sa nu mai stam pana cand se fac benzinarii si parcari, si sa se mearga pe autostrada. Imediat vor veni aici si firme private care vor face benzinarii. Sper ca a fost o decizie buna", a adaugat Ponta.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti a fost deschisa in sfarsit circulatiei. Viteza maxima: 100 km/h!... Romanii si bulgarii au acces pe piata muncii din Irlanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x