Antena Căutare

RCS&RDS + UPC, un gigant care ar bloca piata telecom si ar genera cresteri de tarife

Cu aproape 4 milioane de clienti pe TV, noua companie ar ajunge la o cota de aproximativ 70% din piata de televiziune prin cablu si satelit.

Preluarea UPC de catre RCS&RDS ar crea distorsiuni importante in piata de televiziune prin cablu si satelit si ar pune ba­zele unui concurent foarte pu­ter­­nic ce va negocia de pe pozitii de forta retran­smisia progra­melor. Unii jucatori spun ca ar putea genera chiar o majorare a preturilor pentru astfel de servicii, lucru care s-ar reflecta negativ asupra clientilor.

Orice astfel de concentrare creeaza pro­bleme atat pentru clienti, cat si pen­tru furnizori. Vor avea probleme toti pro­viderii de programe, chiar si cei mari", spune unul dintre jucatorii din piata de retransmisie a programelor audiovi­zua­le, care a dorit sa ramana anonim.

Piata se va inchide daca o asemenea tranzactie se va finaliza", spune un altul, adaugand ca miscarea nu este in avantajul liberei concurente, iar clientul final va avea, in cele din urma, mai putine optiuni de alegere a celui mai potrivit pachet de servicii pentru nevoile sale.

„Da o putere foarte mare de negociere care ar trebui sa fie reglementata pentru a fi prevenit abuzul de pozitie dominanta", spun oficialii unei alte companii de pe piata de profil.

Care este miza achizitiei?

Vanzarea filialei UPC Romania nu este o noutate pe piata locala de tele­co­m­unicatii, subiectul regasindu-se de multe ori in pagi­nile ziarelor.

In aprilie 2008 se vorbea despre preluarea filialei locale a UPC de catre Orange Romania, dupa ce fostul sef al France Telecom, Didier Lombard, declarase la Bucuresti ca nu exclude posibilitatea extinderii operatorului si prin achizitii la nivel local. Zvonurile au continuat, de fiecare data insa oficialii companiei au negat ca au asemenea planuri. Este insa pentru prima data cand „in carti" pentru prelua­rea UPC Romania se afla RCS&RDS.

Tot articolul, in Financiarul

Mugur Isarescu: "Romania nu iese din criza"... Dacia Renault intentioneaza sa se mute in Maroc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x