Antena Căutare

Regii cititorilor de contoare - Sindicatele din energie au contracte pentru 50 mil. euro

Cele mai mari afaceri sunt derulate cu societatea de stat Electrica SA, in valoare de 28 de milioane de euro fara TVA. In ultimul an, societati detinute de federatiile sindicale din energie au adunat contracte de la aproape toti furnizorii de electricitate din tara.

Linistea sindicala din jurul dome­niului energetic este explicabila prin activitatea intensa a sindic­a­telor la incasarea facturilor si procesarea datelor cu caracter confidential pentru clientii firmelor de furnizare.

Majoritatea facturilor de electricitate emise de societatile din domeniul furnizarii si distributiei de energie trec prin mana societatilor Sindserv si Alt Univers Company 2002.

Cifra de afaceri a companiilor detinute de principalele sindicate ener­getice in anul fiscal 2009 a fost de aproape 100 de milioane de lei, iar profitul brut a depasit 1 milion de euro. Alt Univers Company 2002 a luat fiinta la Suceava in anul 2002, avand ca actionari 34 de sindicate din energie, fiecare cu aproximativ 3%. Ulterior, firma si-a mutat sediul social in Bucuresti si a ajuns sa detina 1.920 de angajati, la o cifra de afaceri de 56.283.758 de lei in anul 2009.

In ultimii ani compania a avut o cifra de afaceri constanta, rezultata in special din contractele primite de la societatile care au preluat furnizarea energiei electrice catre populatie. In 2008 aceasta a avut 55.599.328 de lei cifra de afaceri, iar in 2007 a fost de 54.375.679 de lei.

Firma este administrata de Adolf Muresan, Angheluta Zaharia, Aurelian Vancea, Lorenzo Cautisanu, Anca Manuela Cordun, Ioan Dumbrava si Silviu Nan. In ultimele 24 de luni societatea a strans contracte cu o valoare totala de peste 110 milioane de lei.

Cele mai importante sume provin din contractul incheiat cu Electrica SA - companie de stat -, in valoare de 35.411.560 de lei fara TVA pentru servicii de relatii cu clientii. Contracte cu sume importante mai sunt si pentru serviciile de citire a contoa­relor de energie electrica inche­iate pe loturi tot cu Electrica SA. Unul dintre loturi are valoarea de 28,99 milioane de lei, iar altul de 24.062.875 de lei fara TVA.

Celelalte contracte care aduc sume importante in conturile sindicalistilor au fost castigate prin licitatii la Enel Distributie Muntenia SA (8,5 milioane de lei fara TVA), la E.ON Moldova Distributie (5,8 milioane de lei fara TVA) si la Electrica Distributie Transilvania Nord SA (1,9 milioane de lei fara TVA), activitatile prestate fiind tot pentru citirea contoarelor de energie electrica sau pentru servicii de incasare facturi.

Tot articolul, in Financiarul

FMI ne-a trimis nota de plata: 12,7 miliarde de euro pana in 2015... Pretul dorit de investitori a speriat oferta Alro. Rusii o retrag pana la toamna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x