Antena Căutare

Romania, cea mai mare scadere din UE a activitatii sectorului de constructii

Romania a inregistrat in luna mai cel mai puternic declin din Uniunea Europeana (UE) al productiei sectorului de constructii, de 20,2%, ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, la nivelul blocului comunitar scaderea medie fiind de 2,4%.

Dintre cele 14 state pentru care Eurostat, biroul de statistica al UE, a avut date disponibile, productia sectorului de constructii din luna mai a scazut in ritm anual in zece, urcand in celelalte. Cele mai accentuate evolutii negative ale indicatorului au fost observate, excluzand Romania, la Spania (18,9%) si Bulgaria (16,6%). Cele mai mari cresteri au fost raportate de Marea Britanie (10%), Olanda (5,7%) si Germania (3,8%).

Romania a inregistrat in mai, de asemenea, cea mai mare scadere lunara a activitatii sectorului de constructii din UE, de 6,6%, ca serie ajustata in functie de sezonalitate. La nivel comunitar, indicatorul a coborat cu 0,6%.

Institutul National de Statistica a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca in luna mai volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna aprilie, ca serie bruta, cu 0,7%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, indicatorul a scazut cu 6,6%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 20,9% in mai fata de aceeasi luna a anului anterior.

Sursa: Jurnalul National

E-mailing marketing, in dezbatere la Online MeetUp... BNR nu poate finanta bugetul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x