Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Se schimbă BANII românești. Cum îi recunoști

Banca Națională a României a anunțat că a finalizat o licitație pentru un serviciu de acordare credit în vederea finanțării unor obiective de investiții, respectiv achiziționarea de mașini de tipărit și a unui sistem de fabricare a formelor de tipar, în valoare de maxim 16.000.000 euro.

Banca Națională a României a anunțat că a finalizat o licitație pentru un serviciu de acordare credit în vederea finanțării unor obiective de investiții, respectiv achiziționarea de mașini de tipărit și a unui sistem de fabricare a formelor de tipar, în valoare de maxim 16.000.000 euro.

Începând cu luna ianuarie, BNR a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării. În conformitate cu prevederile art. 14 şi art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, conform BNR.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de „1 ianuarie 2018”. BNR preciza că toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie. Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare.

Citește și CURS VALUTAR 6 MARTIE. Vești EXTRAORDINARE despre LEU!

Bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie.

"Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie", potrivit BNR.

Stema României simbolizează statul român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil şi se compune din două scuturi suprapuse, scutul mare şi scutul mic. În noua formă, scutul mare, de culoare albastră, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan.

Sursa: capital

Recomandari