Antena Căutare

Standard & Poor's: Zeci de mari companii europene risca falimentul

Dupa ce a retrogradat ratingurile a 9 state din zona euro, agentia Standard & Poor’s (S&P) a luat la tinta companiile europene. Rezultatul? Cel putin 41 de mari firme europene ar putea in 2012 in incapacitate de plata.

S&P a analizat rezultatele a 676 de societati din 30 de state europene, unitati notate cu note inferioare, de tipul "BB+", specifice categoriei speculative. Iar concluzia analistilor a fost ca cel putin 41 dintre acestea risca sa se confrunte cu incapacitate de plata, daca "Zona euro" va inregistra o crestere anuala de 0,4%.

De asemenea, S&P a avertizat ca, daca recesiunea din "Zona euro" va fi mai puternica, numarul societatilor incapabile sa-si onoreze angajamenele financiare va fi de 8,4%.

Conform S&P, cele mai amenintate companii in urmatoarele luni vor fi cele care au nevoie de finantare. Ele vor gasi cu greu bani, pentru ca bancile, nevoite, la randul lor, sa-si consolideze propriile fonduri, vor aplica o politica de credite mult mai restrictiva.

Dar nici companiile energetice, operatorii de telecomunicatii sau societatile cu activitati in transporturi nu vor fi ocolite de riscuri, potrivit analistilor.

Foto: Intactimages / EPA

Ancheta penala in cazul Dexia, pentru manipularea pretului actiunilor... FOTO! Elena Udrea a semnat un contract pentru restaurarea a 6 monumente istorice din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x