Antena Căutare

Prabusirea sectorului imobiliar a afectat sute de romani. Milioane de euro, pe apa sambetei

Si-au facut credit la banca pe treizeci de ani si s-au trezit cu un petic de camp sau un apartament intr-un bloc doar pe jumatate construit. E povestea a sute de oameni, victimele prabusirii brutale a pietei imobiliare. De cealalta parte sunt investitorii, care din cauza lacomiei au ramas cu cladirile neinchiriate sau chiar au dat faliment.

O data cu explozia pietei imobiliare, Romania s-a trezit cu o avalansa de constructii, de proiecte. Unele au fost un succes, altele, doar o capcana. Cine a vrut sa se imbogateasca rapid a profitat din plin de dorinta oarba a romanului de a fi stapanul propriei case si, totodata, de lacunele legislative.

“Legislatia este permisiva, oricine practic, o firma de 2 milioane de lei poate sa se apuce sa construiasca maine un bloc in care sa-si bata joc de 1.000 de familii si de nu stiu cate banci”, spune Florin Vasile, unul dintre cei pagubiti.

Florin a trait pe propria piele acest scenariu. In 2006 a platit un avans de 15.000 de euro pentru un apartament intr-un complex din Bucuresti. Ca el, alti 600 de oameni. In prezent, din cele patru blocuri, care urmau sa aiba 1.000 de apartamente, doar unul este finalizat. Si asta tot cu ajutorul locatarilor.

La fel de prost s-au descurcat si constructorii unui imobil din centrul Capitalei. Au adaugat cladirii un etaj fata de proiect, iar Primaria a refuzat sa faca receptia turnului. Investitia de peste 50 de milioane de euro sta goala inca de la finalizare si continua sa piarda bani de patru ani.

Dupa opt ani de zile, in cartierul Henri Coanda s-au mutat doar 50 de proprietari. Si nici nu e de mirare, daca ne uitam in jurul nostru si vedem ca nu au drumuri, nu au canalizare, nu au apa si nu au nici gaze. Iar fara toate-aceste utilitati, e foarte greu sa se mute in casa noua.

Pana in prezent autoritatile nu au gasit fonduri pentru finalizarea lucrarilor. In schimb, locatarii au platit intre 50 si 130 de mii de euro pentru casa visurilor lor.

1,26 milioane de euro anual, cel mai mare salariu din Romania. Vezi ce sume urmeaza in top!... Vara trece, reducerile raman. Magazinele sunt inca pline de marfa de sezon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x