Antena Căutare

"Taxa pe lux", adoptata pe articole: 1,25%, pentru averile de peste 900.000 €

Camera Deputatilor a adoptat pe articole, cu 91 de voturi "pentru", 4 "impotriva" si 9 abtineri, un amendament la proiectul legislativ privind introducerea unei taxe de solidaritate. Daca proiectul va deveni lege, proprietarii de bunuri mobile si imobile de peste 900.000 euro vor fi impozitati cu1,25%.

"Persoanele fizice care detin bunuri imobile, precum si bunuri mobile, constand in mijloace de transport aerian, mijloace de transport naval si mijloace de transport terestru, a caror valoare individuala este mai mare de 1.000 de euro si a caror valoare insumata este mai mare de 900.000 de euro, vor achita anual o taxa de solidaritate in cuantum de 1,25% din valoarea acestora, care se face venit la bugetul de stat", conform amendamentului votat in Camera. In forma initiala, taxa de solidaritate era de doar 1% si se aplica averilor de peste 450.000 de euro.

Taxa de solidaritate, potrivit legii, se instituie pe o perioada de trei ani si se stabileste de catre directiile de taxe si impozite locale.

"Taxa pe lux" se aplica, de asemenea, si persoanelor fizice cu cetatenie straina care detin bunuri in Romania. Dar, sunt exceptate de la birului cetatenii romani care, pe perioada aplicarii legii, indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: au calitatea de pensionari, nu au alte venituri in afara pensiei, iar bunurile detinute nu sunt generatoare de venituri.

Taxa de solidaritate se va calcula pe baza declaratiei de impunere. Modelul si continutul declaratiei, precum si celelalte elemente necesare aplicarii legii, se vor stabili printr-o hotarare de Guvern, in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Udrea: Intreprinderile mici si mijlocii sunt anticorpii tarii noastre... Petrom schimba denumirile carburantilor. Vezi noile tipuri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x