Antena Căutare

Traian Basescu: "Povestea din presa ca economia si-a revenit nu este reala"

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, astazi, la Palatul Cotroceni, cu delegatia Fondului Monetar International condusa de Jeffrey Franks, seful Misiunii FMI pentru Romania. Membrii misiunii FMI au avut si aseara o noua intalnire cu premierul Emil Boc, iar problema discutata a fost cea a arieratelor.


"Povestea care apare in presa, cu revenirea economiei, de fapt informatiile inca nu sunt reale. Inca sunt probleme si vor mai fi in urmatorii ani", a spus Basescu, la inceputul intalnirii, mentionand ca riscul ca economiile sa reintre in criza este inca "aproape de noi toti".

Basescu a multumit membrilor delegatiei FMI pentru ca au acceptat intalnirea. El a adaugat ca doreste sa cunoasca, la finele misiunii delegatiei in Romania, concluziile acesteia precum si ce trebuie sa faca impreuna cele doua parti in perioada viitoare, in cadrul intelegerii cu FMI.

"Multumim, domnule presedinte. Este intotdeuna o placere sa va vizitam. Am avut cateva discutii intense si dure aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici. Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar pasii au fost facuti pentru a merge inainte. Suntem in a sasea etapa a colaborarii noastre, avem o cooperare foarte buna cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante si in aceasta vizita multi ministri s-au implicat in discutii", a spus Jeffrey Franks.


Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat ca Romania va solicita Consiliului Director al Fondului a sasea derogare de la inceputul acordului stand-by.

Arieratele la buget trebuie eliminate in totalitate pana la finele lunii aprilie 2011, cand este stabilita si inchiderea programului actual cu FMI.

Dupa aceasta intalnire urmeaza sa fie remis un comunicat de presa, mentioneaza Administratia Prezidentiala in anuntul transmis vineri.

Membrii misiunii Fondului Monetar International (FMI) au avut, vineri seara, o noua discutie cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria.

O misiune a FMI este prezenta incepand din 20 octombrie, la Bucuresti, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.

Traian Basescu: "Greul nu a trecut si riscul ca economia sa intre din nou in derapaj este mare"... Traian Basescu: "Ideea suspendarii acordului cu FMI este ridicola"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x