Antena Căutare

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor și a salariilor. Ministrul Finanțelor face anunțul mult așteptat

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, neag[ vehement informațiile apărute în spațiul public, conform cărora pensiile și salariile bugetarilor ar urma să fie înghețate. Din contră, atât salariile cât și punctul de pensie se va mări, începând cu anul 2019.

Vești bune pentru miloane de români! Ministrul Finanțelor anunță creșteri masive la pensii și salarii ,,Vor crește salariile și se va mări punctul de pensie" .Ce se întâmplă cu înghețarea lor

În urma unor zvornuri care anunțau înghețarea salariilor și a pensiilor a izbucnit un mare scandal în rândul cetățenilor vizați.

Vestea bună este că, Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a negat vehement informațiile apărute în spațiul public, conform cărora pensiile și salariile bugetarilor ar urma să fie înghețate.

Creşterea salariilor bugetarilor se va aplica şi anul viitor la fel ca şi majorarea punctului de pensie cu 15%, scrie Agerpres.
O altă veste bună este că, începând cu 1 septembrie 2019, bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță ca și în 2018.

Eugen Teodorovici declară: "Aşa cum am spus, anul viitor, salariile şi pensiile se vor lua cu siguranţă. Creşterea salariilor, conform Legii 153, se va aplica la fel, dar şi ceea ce am spus cu punctul de pensie de la 1 septembrie cu 15% se va aplica. În felul acesta facem bugetul pe 2019. În rest, acele prorogări de măsuri care s-au dat din 2010, respectivul domn (Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor n.r. ) ar trebui să ştie de ele şi trebuie să înţeleagă că se fac an de an, nu le facem noi acum special sau anul trecut, s-au făcut din 2010. (...) Chestia cu îngheţatul salariilor nu este nici corectă, nici reală," a spus Teodorovici, conform Capital.

E prăpăd în toată România. ANAF face popriri pe bandă rulantă! Și tu ești în pericol... BNR Curs valutar 6 decembrie. Cât se majorează euro și dolarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x