VIDEO! Metrorex demareaza procedurile pentru M6 Bucuresti-Otopeni

Cea mai asteptata magistrala de metrou nu mai e atat de departe. Metrorex va organiza licitatia pentru metroul care ii va lasa pe calatori la aeroportul Henri Coanda. Pana la Otopeni, romanii vor trece pe la Tokyo, Washington si Paris. Pentru ca asa se vor numi unele statii ale magistralei de un miliard de euro.

Noua magistrala va pleca de la Piata 1 Mai. Pana la aeroport vor fi 12 statii pe care pasagerii le vor parcurge in doar un sfert de ora. Prima statie va fi Pajura. Metroul va mai opri apoi in Tokyo, Washington si Paris, statii aflate in zona aeroportului Baneasa si a centrului comercial. Capatul este aeroportul Otopeni.

Pe aceasta ruta vor putea circula zilnic 50.000 de pasageri pe ora, pe fiecare sens. Constructia acestei linii de metrou ar fi o adevarata mana cereasca pentru cei care vor sa calatoreasca cu avionul. Toate companiile aeriene opereaza acum pe Otopeni si ca sa ajungi acolo ai la dispozitie doar doua linii de autobuz si o cursa feroviara care circula insa din ora in ora.

Astfel ca drumul spre aeroport este acum un calvar. Bucurestenii abia asteapta metroul, dar nu cred ca va fi gata nici peste cinci ani, asa cum au anuntat autoritatile. Valoarea proiectului este de aproape un miliard de euro. Banii vor veni dintr-un imprumut extern, dar si de la bugetul de stat.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri