Antena Căutare

VIDEO! Muncitorii de pe santierul autostrazii Arad - Nadlac, neplatiti

Pe santierul autostrazii Arad - Nadlac, care ar trebui sa fie gata la anul in aprilie, bate vantul. Muncitorii pot fi numarati pe degete. Si nu pentru ca lucrarile ar fi aproape gata, nici vorba! Firma care a castigat licitatia pentru realizarea tronsonului de 22 de kilometri nu si-a mai platit angajatii de mai bine de trei luni. Asa ca oamenii au plecat care incotro.

Un santier care a costat 90 de milioane de euro. Doar ca, exact ca-n filmele western, "autostrada minune" s-a transformat intr-un "santier fantoma". Utilaje sunt destule, dar parcate, iar munca - pentru o armata de muncitori. De fapt, tocmai asta e si problema constructorilor. Trebuie sa termine tronsonul pana in 2013, au utilajele, dar nu au cu cine.

Sedusi de salariile mari promise de firma care a castigat licitatia pentru tronson, oamenii s-au inghesuit sa puna umarul la constructia autostrazii. Fericirea a durat doar cateva luni, pentru ca din decembrie, n-au mai vazut un leu. Asa se face ca din cei 500 de muncitori care lurau la 22 de kilometri pe tronsonul Arad-Nadlac au mai ramas doar cativa. Adusi de firma din alte judete.

Contactatii de reporterii Observatorului, reprezentantii Companiei Nationale a Autostrazilor spun ca sunt la zi cu plata fata de constructor. Cu plata la zi si cu ideea ca se munceste, asa traiesc sefii de la Compania Nationala de Drumuri. Numai ca, pe tronsonul Arad-Nadlac, de trei luni, lucrarile bat pasul pe loc.

Teoretic, proiectul este in faza de curatare si consolidare a terenului. Asta in conditiile in care cei 22 de kilometri de autostrada trebuie sa fie gata pana in aprilie anul viitor.

Jeffrey Franks avertizeaza asupra majorarii salariilor bugetarilor... Mihai Tanasescu va prelua functia de vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x