Antena Căutare

ACCIDENT aviatic MISTERIOS în Polonia. Pilotul avionului care s-a prăbușit era extrem de bine pregătit

Un avion militar polonez MiG-29 s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în nordul Poloniei, iar pilotul s-a catapultat, însă nu a supravieţuit. O comisie urmează să clarifice cauzele accidentului, în contextul în care pilotul avea multă experienţă, cu peste 800 de ore de zbor la activ.

Un avion militar polonez MiG-29 s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în nordul Poloniei, iar pilotul s-a catapultat, însă nu a supravieţuit, a anunţat Ministerul Apărării. O comisie urmează să clarifice cauzele accidentului, în contextul în care pilotul avea multă experienţă, cu peste 800 de ore de zbor la activ.

Avionul de vânătoare, de concepţie sovietică, venea de la Baza 22 a aviaţiei tactice de la Malbork şi s-a prăbuşit în jurul orei locale 02:00 (00:00 GMT), la circa 20 de km de acest oraş, în apropiere de localitatea Sakowko.

O comisie urmează să clarifice cauzele accidentului. Pilotul avea multă experienţă, cu peste 800 de ore de zbor la activ, dintre care 600 pe avioane MiG-29, la bordul cărora el efectua patrule de luptă, se arată într-un comunicat al ministerului.

El a participat la exerciţii militare naţionale şi internaţionale.

Armata poloneză dispune de 32 de avioane MiG-29. Mai multe dintre ele nu mai zboară, din cauza lipsei unor piese de schimb, conform media poloneze. Polonia are de asemenea 48 de avioane de vânătoare americane F-16.

Toţi banii din lume nu l-au ferit de TRAGEDIE. Un MULTIMILIONAR a murit într-un ACCIDENT STUPID... Ți-ai planificat o vacanță în străinătate și folosești țigări electronice? Poți ajunge la ÎNCHISOARE dacă nu știi asta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x