Antena Căutare

15 minute în picaj, 150 de oameni îngroziţi şi o gaură în fuselaj. Femeia-pilot cu nervi de oţel care a adus avionul în siguranţă la sol, după ce motorul a explodat în zbor, personaj de film

Femeia-pilot cu nervi de oţel, care a salvat 150 de oameni, după ce motorul avionului a explodat în zbor, ar putea deveni personaj de film. Internauţii din lumea întreagă au postat mii de mesaje de laudă la adresa ei.

Femeia-pilot cu nervi de oţel, care a salvat 150 de oameni, după ce motorul avionului companiei Southwest Airlines care zbura de la New York către Dallas a explodat în zbor, ar putea deveni personaj de film. Internauţii din lumea întreagă au postat mii de mesaje de laudă la adresa ei. Mulţi o compară cu pilotul-erou de pe râul Hudson şi cer ca povestea sa să fie imortalizată într-o producţie de Hollywood.

Un moment de eliberare şi o îmbrăţişare emoţionantă, la finalul unei curse teribile. Un pasager a surprins-o pe Tammi Jo Shults în mijlocul oamenilor pe care tocmai îi salvase. Cu doar 20 de minute înainte, la 11.000 de metri altitudine, vieţile lor au fost în mâinile ei.

Cu un motor în minus, o gaură în fuselaj şi 150 de oameni îngroziţi la bord, americanca de 56 de ani a ştiut exact cum să aducă aeronava, în siguranţă, la sol. Cei 10 ani la manşa unui avion de luptă şi-au spus cuvântul. 15 minute a fost în picaj. Ca să ajungă la înălţimea de 3.000 de metri, considerată sigură după depresurizare, a coborât peste 900 de metri pe minut.

Tammi Jo Shults a ştiut, dintotdeauna, că vrea să zboare. Absolventă de biologie, şi-a început cariera de pilot în anii 80 în aviaţia marină şi a devenit prima femeie de la manşa unui avion F18. S-a retras în 1993, dar reflexele nu şi le-a pierdut niciodată. Nici modestia. Într-un comunicat de presă, a adresat condoleanţe familiei singurei victime şi a sublinat că şi-a făcut doar datoria. În ochii întregii lumi este, însă, un erou.

Pe reţelele sociale, a fost comparată chiar cu pilotul erou de pe râul Hudson, care a salvat 155 de oameni, în 2009.

Țara care vrea să interzică bețișoarele pentru curățarea urechilor și paiele de plastic... Greșeala uriașă făcută de pasagerii avionului care s-a defectat în zbor: ”Oameni buni, ascultați însoțitorii de bord!” Î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x