Antena Căutare

A murit Svetlana Alliluyeva, unica fiica a fostului dictator sovietic Iosif Stalin

Svetlana Alliluyeva, unica fiica a fostului dictator sovietic Iosif Stalin, s-a stins din viata la varsta de 86 de ani, in orasul american Richland (statul Wisconsin), scrie New York Times, citat de Mediafax.



Svetlana Alliluyeva s-a nascut in Leningrad, la 28 februarie 1926. Mama ei a fost Nadejda Alliluyeva, cea de-a doua sotie a fostului dictator sovietic. Aceasta s-a exilat in 1967 in SUA.

In timpul vietii, ea si-a schimbat de mai multe ori numele, incercand sa stearga orice legatura cu tatal sau. Dupa doua casatorii si moartea lui Stalin, in 1953, ea ia numele de fata al mamei sale si devine Svetlana Aliluieva.

Fiind in 1967 in India, Svetlana Alliluyeva a refuzat sa se mai intoarca in URSS. In acelasi an, potrivit RIA Novosti, a scris vestitele „Douazeci de scrisori prietenului" (1967) in care a scris despre tatal ei si viata din Kremlin, publicatie care a facut senzatie mondiala. In 1970, s-a casatoria cu arhitectul american V. Piters. A nascut o fata, iar apoi a divortat. A hotarat insa sa pastreze numele fostului sot.

foto: en.rian.ru

Schimbare de sex la numai doi ani: Un băieţel din Rusia a devenit fetiţă... Efectele crizei in Grecia:depresii, sinucideri, droguri, HIV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x