Antena Căutare

AFP: Agenti romani si FBI duc o lupta zilnica impotriva retelelor de criminalitate cibernetica

Agenti locali si ai FBI duc o lupta zilnica pentru a dejuca actiunile retelelor de criminalitate cibernetica, ce au metode din ce in ce mai sofisticate, conform AFP.

Criminalitatea informatica este un fenomen care evolueaza rapid, trebuie tot timpul sa fim la curent cu ultimele evolutii


In Romania, acest flagel a gasit un teren fertil, favorizat pe de o parte de nivelul ridicat de cunostinte informatice din invatamant, iar pe de alta parte de numarul mare de tineri care nu isi gasesc locuri de munca la finalul studiilor si sunt sedusi de sansa de a se imbogati rapid. Fraudele cele mai dese sunt falsele licitatii pe Internet, al caror succes depinde de credulitatea victimelor", subliniata Spiridon.

De asemenea, o alta frauda curenta este cea de tip phishing. Aceasta permite obtinerea numerelor de carduri de credit prin inselarea victimelor, care sunt facute sa creada ca se afla pe site-ul unei banci sau al unui magazin online.

„Sunt fara indoiala mai multi romani care comit fraude online cu carti de credit decat alti cetateni din aceasta parte a Europei", fara a se putea insa „stabili un clasament", a aratat Spiridon.

De cativa ani, autoritatile romane coopereaza strans cu politia federala americana, atat pentru formare dar si in cadrul anchetelor, dupa cum a subliniat directorul FBI, Robert Mueller, in cursul unei vizite recente la Bucuresti.

Pierderile suferite de americani prin fraude informatice se ridica la un miliard de dolari pe an. In aceste conditii, americanii au un interes major pentru a forma experti in Romania.

Sursa: Antena3

Foto: freehindu.com

Cum furi 260 mil. euro dintr-o banca? Pentru inceput, o infiintezi... UPDATE! Filipine: Bilantul furtunii tropicale Washi a ajuns la 440 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x