„In Romania, acest flagel a gasit un teren fertil, favorizat pe de o parte de nivelul ridicat de cunostinte informatice din invatamant, iar pe de alta parte de numarul mare de tineri care nu isi gasesc locuri de munca la finalul studiilor si sunt sedusi de sansa de a se imbogati rapid. Fraudele cele mai dese sunt falsele licitatii pe Internet, al caror succes depinde de credulitatea victimelor", subliniata Spiridon.
De asemenea, o alta frauda curenta este cea de tip phishing. Aceasta permite obtinerea numerelor de carduri de credit prin inselarea victimelor, care sunt facute sa creada ca se afla pe site-ul unei banci sau al unui magazin online.
„Sunt fara indoiala mai multi romani care comit fraude online cu carti de credit decat alti cetateni din aceasta parte a Europei", fara a se putea insa „stabili un clasament", a aratat Spiridon.
De cativa ani, autoritatile romane coopereaza strans cu politia federala americana, atat pentru formare dar si in cadrul anchetelor, dupa cum a subliniat directorul FBI, Robert Mueller, in cursul unei vizite recente la Bucuresti.
Pierderile suferite de americani prin fraude informatice se ridica la un miliard de dolari pe an. In aceste conditii, americanii au un interes major pentru a forma experti in Romania.
Sursa: Antena3
Foto: freehindu.com