Antena Căutare

Airbnb a interzis ”casele pentru petreceri”, după ce cinci oameni au fost împuşcaţi mortal la o petrecere de Halloween din nordul Californiei

Airbnb a interzis ”casele pentru petreceri”, după ce cinci oameni au fost împuşcaţi mortal la o petrecere de Halloween organizată într-o casă închiriată din nordul Californiei, care fusese listată pe platforma companiei, transmite Reuters.

Poliţia îl caută încă pe suspectul care a deschis focul joi noaptea, la petrecerea costumată la care au participat peste 100 de persoane. Casa se află în localitatea Orinda, la mai puţin de 30 de kilometri este de San Francisco.

Bilanţul victimelor a crescut după moartea la spital, vineri seară, a unei victime în vârstă de 19 ani.

Gazda petrecerii a închiriat locuinţa prin intermediul Airbnb şi a spus proprietarului că organizează o reuniune pentru câteva zeci de persoane, a declarat proprietarul, Michael Wang, citat de publicaţia San Francisco Chronicle.

“Începând de astăzi, interzicem casele de petrecere şi ne dublăm eforturile să combatem petrecerile neautorizate şi să scăpăm de comportamentul abuziv al gazdelor sau al musafirilor, inclusiv comportamentul care a condus la evenimentele oribile din Orinda”, a anunţat pe Twitter co-fondatorul şi directorul executiv al Airbnb, Brian Chesky.

Compania a extins verificarea manuală a ”rezervărilor de mare risc”, semnalate de tehnologia de detectare a riscurilor şi a creat ”o echipă de reacţie rapidă” pentru petrecerile în locuinţe, a adăugat Chesky, fără să ofere alte detalii.

Poliţia din Orinda a primit plângeri legate de petrece la ora locală 9:19 p.m. şi la 10:25 p.m., iar la ora 10:46 p.m. a fost trimis un ofiţer la adresa respectivă, potrivit biroului şerifului. Două minute mai târziu, suspectul a deschis focul. În afara celor cinci victime ucise, alte câteva persoane au fost rănite.

Airbnb, evaluată la 31 de miliarde de dolari la cea mai recentă rundă de finanţare privată, a anunţat în septembrie că intenţionează să se listeze la bursă în 2020.

Sursa : news.ro

R.Moldova: Candidatul PSRM Ion Ceban, câştigător al alegerilor pentru Primăria Chişinău - rezultate parţiale... Jaf ca în filme! O maşină blindată ce transporta bani a fost jefuită de trei indivizi înarmaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x