Medicii din Italia, avertisment de ultimă oră: ”Pericolul unui al doilea val de coronavirus este iminent!” 

Șansele apariției unui al doilea val de coronavirus sunt foarte mari având în vedere faptul că populația la relaxat și nu respectă regulile de distanțare socială. 

Medicii din Italia, avertisment de ultimă oră: ”Pericolul unui al doilea val de coronavirus este iminent!”

Autoritățile italiene responsabile de sănătate publică susțin că un al doilea val de coronavirus ar putea să vină chiar în toamnă.

„Nu putem exclude un nou val în toamnă”, a declarat pentru La Repubblica Massimo Galli, un specialist în boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, avertizând că este încă „prea devreme” ca italienii să își lase măștile de protecție acasă.

Românii trebuie să uite de relaxare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus. Restaurantele nu vor fi deschise la 1 iulie

Potrivit sursei citate, odată cu apariția măsurilor de relaxare, italienii au luat cu asalt cafenelele din peninsulă, plajele, dar și restaurantele, fără a țin cont de distanțarea socială.

Vânzările de măști de protecție, de negăsit la începutul carantinei, au început să scadă, potrivit Federației Farmaciștilor, obligația de a purta o mască în public urmând să fie eliminată la sfârșitul lunii - o decizie considerată „prematură” de Massimo Galli.

Oficial! Ce se va întâmpla, de acum, cu pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19

Ultimele zile au adus o creștere a îmbolnăvirilor cu COVID-19

Lombardia, epicentrul pandemiei în Italia, a anunțat luni 143 de noi infecții înregistrate în 24 de ore. Până în prezent virusul a ucis 34.657 de persoane în Italia, potrivit ultimelor cifre făcute publice de autorități.

Numărul de noi infecții a rămas relativ stabil însă la sfârșitul săptămânii trecute autoritățile au îndemnat la precauție după ce au observat „semne de avertisment cu privire la transmiterea [COVID-19]” după identificarea a două focare în Roma, precizând că încă există o circulație importantă a virusului.

Adio, relaxare! Raed Arafat, decizie radicală, după explozia numărului de infectări: „Nu este deloc exclus”

„Haideți să rămânem precauți până vom avea un vaccin”, afirmă și dr. Franco Locatelli, directorul Consiliului Superior de Sănătate care consiliază guvernul.

„Italia a făcut un efort uriaș și a obținut rezultate extraordinare”, a declarat acesta, avertizând să „nu le facem să fie în zadar printr-un comportament puțin responsabil”.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri