Antena Căutare

Alerta in SUA: Frontul de aer radioactiv din Japonia ar putea ajunge in America

Organizatia Tratatului pentru Interzicerea Totala a Experientelor Nucleare (CTBT) estimeaza ca frontul de aer radioactiv format in urma emanatiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 (nord-est), va traversa astazi Oceanul Pacific si va ajunge in Insulele Aleutine. De vineri seara, este estimat ca frontul de aer va acoperi sudul Californiei si sud-vestul Statele Unite ale Americii, inclusiv Nevada, Utah si Arizona.

Concentratia de radiatii in aer va fi insa redusa, sustin expertii CTBT (structura de pe langa ONU), in opinia carora si in cel mai rau caz aceasta ar avea un impact foarte mic asupra starii de sanatate a rezidentilor din SUA, anunta Reuters.

In ultimele 48 de ore, Ministerul Energiei din SUA a trimis in Japonia opt tone de echipamente, precum si cateva zeci de experti in energia nucleara, dar cu toate acestea Washingtonul, dupa cum releva media americane, dispune de extrem de putine informatii exacte despre evolutia situatiei de la centrala Fukushima-1.

VEZI traseul probabil al norului radioactiv de la Fukushima!

Sursa: Jurnalul National

Fiul lui Gaddafi: "Clovnul" de Sarkozy sa returneze banii primiti de la Libia pentru campania electorala... UPDATE! Japonia, in pragul unei catastrofe nucleare: Radiatii periculoase la Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x