Antena Căutare

Angajatii BBC fac traning despre cum sa prezinte corect eventuala moarte a reginei Elisabeta a II-a

Angajatii postului de televiziune britanic BBC fac training pentru a sti cum sa anune in mod corect un eventual deces al reginei Elisabeta a II-a, evitand astfel posibilele gafe, informeaza Daily Mail.

Initiativa vine ca urmare a gafei istorice din 2002, atunci cand prezentatorul Peter Sissons a aparut pe post anuntand moartea Reginei-Mame a Marii Britanii, purtand o cravata de culoare rosu-aprins.

Conducerea BBC spera ca prin antrenamentul pentru funerariile regale se vor evita situatii neplacute, precum cea din 2002, cand au primit numeroase plangeri de la telespectatori in legatura cu felul cum au tratat evenimentul nefericit. Prezentatorii de la postul concurent ITV au adoptat o vestimentatie alcatuita din cravata neagra si costum negru, potrivite sobrietatii evenimentului relatat.

Incepand cu acel moment, BBC a schimbat politica postului, astfel ca reporterii sunt instruiti sa poarte costume de culoare inchisa, camasi albe si cravate negre, in semn de respect.

Cum va fi anuntata la BBC moartea reginei

Angajatii BBC au fost informati cu privire la modificarea programului care va surveni pe fondul mortii reginei. Dupa ce anuntul va fi facut public, se va difuza imnul national pe fundal, in timp ce ecranul va afisa imagini cu regina.


Intre timp, avand in vedere ca funerariile vor avea loc la 12 zile dupa trecerea reginei in nefiinta, BBC va suspenda orice programe cu continut de divertisment, pana dupa inmormantare.

foto: Daily Mail

China - prima tara din lume care va trimite o femeie in spatiu!... Ministrul elen de Finante: "Grecia nu este constienta de pericolele cu care se confrunta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x