Aproximativ 450 de contaminări cu noul coronavirus într-o închisoare din Chicago, unul dintre cele mai mari focare de covid-19 din SUA de la începutul epidemiei

Aproximativ 450 de deţinuţi şi membri ai personalului celei mai mari închisori din Chicago au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat autorităţile locale, semnalţnd astfel unul dintre cele mai mari focare de contaminare de la începutul epidemiei în Statele Unite, relatează Reuters.

Creşterea numărului cazurilor în închisoarea din comitatul Cook nueste un caz izolat. Centre de detenţie din mai multe oraşe mari din Statele Unite au semnalat infectări cu coronavirus.

Această problemă a intrat la începutul săptămânii în dezbaterea publică, după ce deţinuţi au pus la ferestrele celulelor pancarte în care cer ajutor.

”Ofiţeri de la biroul şerifului şi personalul din domeniul sănătăţii al comitatului lucrează neîncetat, 24 de ore din 24, în vederea combaterii acestei pandemii mondiale fără precedent”, a anunţat biroul şerifului comitatului Cook într-un comunicat.

Între măsurile luate, biroul evocă o structură de izolare şi de îngrijire medicală cu o capacitate de 500 de paturi pentru deţinuţi, cu scopul ca mai multe celule să fie ocupate de un singur deţinut în loc de doi.

Un loc de depistare a noului cronavirus a fost deschis în închisoare.

Sursa : news.ro

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri