Căutare Live

Arabia Saudită blochează accesul Iranului la o reuniune a Organizaţiei pentru Cooperare Islamică privind planul de pace în Orientul Mijlociu al lui Trump

Arabia Saudită a blocat accesul delegaţiei iraniene la reuniunea de luni a Organizaţiei pentru Cooperare Islamică, din Jeddah, la care va fi discutat planul de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui american Donald Trump, a anunţat Ministerul de Externe al Iranului, transmite Reuters.

Autorităţile saudite nu au emis vize pentru participanţii iraniei, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Abbas Mousavi.

”Guvernul Arabiei Saudite a împiedicat participarea delegaţiei iraniene la reuniunea pentru analizarea planului pentru ”acordul secolului”, la sediul Organizaţiei pentru Cooperare Islamică”, a spus Mousavi, citat de agenţia de presă Fars.

Mousavi a spus că Iranul a depus o plângere la organizaţie şi a acuzat Arabia Saudită că se foloseşte în mod greşit de poziţia sa e gazdă pentru sediul central al acesteia.

Oficialii saudiţi nu au comentat imediat informaţia.

Oficialii iranieni au condamnat planul preşedintelui Trump de rezolvare a conflictului dintre Israel şi Palestina, după anunţarea oficială a acestuia, săptămâna trecută.

Conducerea palestiniană a respins planul, afirmând că favorizează puternic Israelul şi că le va nega formarea unu istat independent viabil.

Arabia Saudită şi Iranul sunt blocate într-un război prin intermediari, luptând pentru exercitarea de influenţă în Orientul Mijlociu. Cele două ţări susţin părţi opuse în conflictele din Siria şi Yemen.

Sursa : news.ro

Atac similar celui din Londra, în Belgia! O femeie a înjunghiat oameni pe stradă!... Banca centrală a Chinei suplimentează lichidităţile cu 174 de miliarde de dolari, la redeschiderea pieţelor financiare; ...
Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x