Antena Căutare

Ariel Sharon, căsătorit cu două surori românce născute la Brașov!

Ariel Sharon a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, după opt ani de comă, în urma unui puternic atac cerebral. Despre viața politică și cariera militară se știu mai multe aspecte, însă când vorbim despre viața personală a fostului premier israelian... totul devine și mai interesant pentru noi, românii.

Ariel Sharon, căsătorit cu două surori românce născute la Brașov! Galerie
Ariel Sharon și Rozalia

Ariel Sharon a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, după opt ani de comă, în urma unui puternic atac cerebral. Despre viața politică și cariera militară se știu mai multe aspecte, însă când vorbim despre viața personală a fostului premier israelian... totul devine și mai interesant pentru noi, românii.

Acesta a fost căsătorit, pe rând, cu două surori născute în România, cu origini israeliene, din familia Zimmermann: Margareta (alintată de Ariel Sharon Margolit) și Rozalia (alintată Lili).

Două fete „inteligente, dar cam răsfăţate, conform unei foi matricole din anul 1947. Potrivit aceluiași document, Margareta era prezentată de dascăli drept „mai timidă“, iar mezina Rozalia, ca o copilă „dezgheţată“, cu aptitudini de lider.

Apoi, părinții celor două femei, Leopold și Ida Zimmermann, el negustor şi ea asistentă medicală s-au mutat, în anul 1900, din Sighișoara în Brașov, oraș pe care l-a vizitat și Ariel Sharon în anul 1988.

49 de ani mai târziu, părăsesc țara noastră, mutându-se în Israel, provincia Kfar Malal, împreună cu cei șase copii, doi băieți și patru fete, născuți între anii 1906-1938, la poalele Tâmpei.

Familia Zimmermann a trecut prin grele încercări, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când patru fraţi ai lui Leopold au fost exterminaţi în lagărul de la Auschwitz.

Povestea de dragoste a lui Ariel Sharon cu Margareta a început la scurt timp după ce familia Zimmermann s-a mutat în Israel. „Într-o zi, în timp ce udam grădina de portocali, am zărit o fată care cultiva legume pe câmpul de lângă casa noastră. Niciodată în viaţa mea nu văzusem o femeie mai frumoasă“, povestea Sharon, în cartea autobiografică, despre Margolit, aşa cum avea să îşi alinte prima iubire.

Din păcate, destinul a fost tragic cu cei doi... Se căsătoresc în anul 1950, iar exact peste un deceniu se naște Gur, copilul lor, moment în care Margolit renunță la jobul său de asistentă medicală, pentru a se ocupa de bebeluș și de ferma familiei. Se bucură de această situație doar doi ani, deoarece în 1962 moare într-un accident rutier, înainte să împlinească 32 de ani!

Trei ani mai târziu, moare și copilul lor, Gur, în urma unui stupid accident cu o armă de vânătoare.

Aproape imediat, începe relația cu sora Margaretei, Rozalia. Această situație a atras criticile comunității. „De când a murit Margolit, Lili a fost mamă pentru Gur (până la moartea sa, la vârsta de cinci ani - n.r.), iar relaţia noastră s-a transformat într-una de dragoste profundă şi sinceră prietenie“, povestea fostul premier al Israelului în aceeaşi carte biografică.

Rozalia s-a remarcat la nivel internaţional, fiind mai tot timpul prezentă în paginile ziarelor şi caracterizată drept o luptătoare pentru drepturile evreilor, dar şi omul cu care Sharon se consulta atunci când lua decizii politice importante. Cei doi mergeau mai mereu împreună în vizitele oficiale.

Ariel Sharon a fost o singură dată în România, în primăvara lui 1988, în Braşov, oraşul natal al soţiilor sale. A fost însoţit de Lili, ultima sa nevastă, şi, timp de două zile, a vizitat oraşul, precum şi locurile în care au trăit membrii familiei. Tot atunci, Ariel Sharon le-a ţinut un discurs evreilor de la poalele Tâmpei.

Din nefericire, la zece ani de la vizita în România, Lili Sharon a fost diagnosticată cu o boală incurabilă. Timp de doi ani, a încercat să-şi ascundă cancerul de care suferea și a urmat mai multe tratamente în Israel şi SUA, însă, la 25 martie 2000, a murit.

A fost înmormântată pe un deal al fermei familiale, fiind dorința sa, la fel cum se va întâmpla acum și cu Ariel Sharon. După moartea ei, fostul premier israelian, care i-a fost soţ timp de 37 de ani, nu s-a mai căsătorit.

Citiți mai multe detalii, pe adevarul.ro

Ariel Sharon A MURIT! Mesajele transmise de Ponta și Băsescu... Moartea lui Ariel Sharon a împărţit lumea în două...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x