Antena Căutare

Armata libiana, depasita numeric si tehnologic de fortele coalitiei internationale

In fata fortelor coalitiei internationale, dotate cu tehnologie de ultima generatie, armata libiana pare o gluma proasta. Armamentul lui Gaddafi este vechi, iar armata nu compenseaza nici macar prin numarul de soldati. Chiar daca obtine bani frumosi din petrol, Libia nu a investit deloc in armata.


Dar din cele 32 de aparate, guvernul de la Tripoli poate conta doar pe unul. Doua au ajuns in Malta, cand pilotii au dezertat, restul fiind la sol din cauza problemelor tehnice.In rest, arsenalul aviatiei libiene cuprinde aproximativ 150 de avioane MiG 21 si 23 si Suhoi 22 raspandite pe cele 11 baze militare. Dar si multe dintre acestea sunt stricate. Altele au fost capturate sau distruse de rebeli.

Si apararea antiaeriana este tributara tehnicii sovietice, Libia dispunand de numeroase baterii de rachete sol-aer cu raza mica si medie de actiune, dar vechi de patru decenii.

Terestru, regimul libian are aproximativ 40.000 de soldati si mercenari si de cateva sute de tancuri, dar vechi.

sursa:Antena3

UPDATE! Sperante la Fukushima: Un cablu electric a fost conectat la reactorul numarul 2... UPDATE! A doua zi de razboi. Libia anunta o noua incetare a focului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x