Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Asa se prezinta stirile in Egipt, la postul national!

Pentru prima oara in istorie, televiziunea nationala a permis unei prezentatoare, Fatima Nabil, sa apara la principalul buletin informativ al zilei cu hiab, valul islamic

Televiziunea nationala egipteana a permis, duminica seara, pentru prima oara in istorie, ca o crainca sa prezinte principalul jurnal informativ purtand hiab, valul islamic. Fatima Nabil, ziarista care a prezentat in aceasta ipostaza, a declarat ca, astfel, s-a "corectat o situatie stranie si anormala" pentru egiptence, unde marea majoritate a femeilor poarta acest val. "S-a facut dreptate, dupa 50 de ani. Femeile islamice au fost discriminate", a mai spus ea, facand referire la regimul lui Hosni Mubarak.

La doua luni dupa "prezidentialele" care au dus la alegerea presedintelui silamist Mohamed Mursi, Ministrul Informatiei, Salah Abdel Maqsud, a anuntat ca ziaristele vor avea voie sa prezinte cu hiab stirile. Imbracata cu un val de culoare crem si cu un sacou albastru, Nabil, care prezinta stirile din 1999, s-a aflat alaturi de un jurnalist copt, minoritate crestina din Egipt. Nabil a luptat vreme indelungata pentru acest drept al crainicelor, dar, de fiecare data, a fost refuzata. "Este o victorie a femeilor din Egipt, in primul rind", a concluzionat ea.

Recomandari