Antena Căutare

Astazi este ziua nationala a Frantei!

Astazi este ziua nationala a Frantei, cand se implinesc 223 de ani de la caderea Bastiliei, eveniment major al Revolutiei Franceze. Cu aceasta ocazie, mai multe evenimente sunt organizate la Paris, nelipsind traditionala parada militara de pe Champs Elysee.

La parada militara va fi prezent si presedintele Francois Hollande. Fortele aeriene participa cu 66 de avioane, o demonstratie de forta impresionanta. Apoi, trupele armate vor defila pe celebrul bulevard. Vor fi in total aproape 5.000 de soldati si 250 de cai si caini folositit in misiuni.

Evenimente interesante vor fi organizate si dupa amiaza, cand o companie locala le propune parizienilor si celor care sunt martori la aceasta parada de proportii sa descopere Parisul cu ochii inchisi, prin restul simturilor.

Intrarea la Muzeul Luvru este gratuita sambata, de ziua Frantei. Va fi organizat si un carnaval, dar si un bal care se va desfasura intr-una din statiile de pompieri din Paris. Ziua se va incheia cu traditionalul foc de artificii.

Washington Post: "Romania, un exemplu al erodarii consensului politic si echilibrului puterii"... Franta: Autoritatile locale din Lyon au investit 300.000 de euro intr-o comunitate de tigani din Bihor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x