Antena Căutare

Australia, cuprinsa de un val de incendii de vegetatie

Incendiile de vegetatie fac ravagii in Australia. Imaginile surprinse de jurnalistii care isi risca viata pentru a fi cat mai aproape de flacari sunt incredibile. Distrugerile sunt la fel de spectaculoase.

Regiuni intregi din Australia sunt adevarate pasuri de foc dupa ce mai multe incendii de vegetatie au scapat de sub control. Focul, alimentat de vantul puternic, a lovit cel mai grav micul stat australian Tasmania.

Imaginile cu cinci copiii care s-au refugiat in apa cu bunica lor pentru a scapa cu viata fac acum inconjurul lumii. Zeci de minute au stat asa pana ce bunicul lor a reusit sa aduca o barca.

Pericolul nu a trecut pentru mii de australieni care locuiesc in zonele afectate. Sunt patru regiuni unde a fost decretata chiar stare de catastrofa. Asta inseamna ca focul se extinde rapid, iar oamenii din zona au fost sfatuiti sa-si paraseasca locuintele si sa mearga in regiuni mai sigure. Zeci de comunitati au ramas izolate.

Echipele de interventie lucreaza zi si noapte, dar misiunea lor pare aproape imposibila Expertii avertizeaza ca temperaturile pot ajunge chiar la 54 de grade Celsius.

O fetita de doi ani a murit, dupa ce iubita tatalui sau a obligat-o sa manance chili drept pedeapsa... Accident de feribot in New York: aproximativ 50 de oameni au fost raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x