Antena Căutare

Barack Obama a implinit 50 de ani

Presedintele SUA Barack Obama implineste joia aceasta 50 de ani. Aniversarea nu trece neobservata, chiar daca nu vine intr-un moment prea fericit, ci intr-o perioada de turbulente economice si politice. Obama si-a tratat colaboratorii cu hamburgeri, iar apoi a fost sarbatorit de simpatizanti la Chicago, orasul unde si-a inceput cariera politica.

Barack Obama nu are prea multe motive sa se bucure la implinirea varstei de 50 de ani. Chiar daca a scapat de amenintarea unei crize a datoriei publice, situatia economiei americane ramane marcata de stagnare si somaj iar popularitatea presedintelui a scazut la cote alarmante.

Ca sa mai uite de probleme, Obama s-a relaxat asa cum a facut-o si alta data, intr-un restaurant fara pretentii din Washington. El a tratat cu hamburgeri si cartofi prajiti cativa colaboratori care au muncit din greu in negocierea acordului cu republicanii, pentru ridicarea plafonului de indatorare.

Presedintele a mers apoi la Chicago pentru a relua o activitate in care ramane greu de egalat: cea de colectare de fonduri pentru partid. De aceasta data insa, adunarea s-a transformat intr-o petrecere aniversara.

Cantareata Jennifer Hudson a fost cea care a dat tonul urarilor muzicale. Pianistul Herbie Hancock s-a numarat si el printre artistii invitati la evenimentul prezidat de primarul orasului, Rahm Emanuel, fostul sef de cabinet al lui Obama. Presedintele s-a adresat de asemenea prin videoconferinta, participantilor la cele peste 1000 de petreceri organizate in toata tara, cu ocazia aniversarii sale.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Furtuna Emily face ravagii in Republica Dominicana: Sute de persoane, evacuate!... Iulia Timosenko, fost premier ucrainean, va fi arestata preventiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x