Antena Căutare

Brad de Crăciun din ramuri carbonizate, simbolul dezastrelor provocate de incendiile din Australia. „Te impresionează”

Un brad de Crăciun confecționat din ramuri carbonizate, dar și alte resturi rămase în urma incendiilor de vegetație din Australia a fost instalat în Sydney. Acesta reprezintă un mod a de aminti efectele devastatoare din mai multe regiuni ale Australiei.

Brad de Crăciun din ramuri carbonizate, simbolul dezastrelor provocate de incendiile din Australia. „Te impresionează”
Brad de crăciun din ramuri carbonizate, simbolul dezastrelor provocate de incendiile din Australia. „Te impresionează”

Copacul este realizat şi decorat cu buşteni arşi, o bicicletă pârjolită, o alarmă pentru incendiu distrusă, dar şi alte obiecte casnice deteriorate. În plus, pentru a părea un brad adevărat, acesta este înconjurat de cadouri ambalate în hârtie strălucitoare roşie, argintie şi aurie.

Incendiile au provocat decesul a şase persoane în statul New South Wales, care are capitala la Sydney, dar a distrus și peste 700 de locuinţe şi provocat dispariția a aproape 1,2 milioane de hectare de teren.

Artistul James Dive, creatorul acestei instalaţii, consideră că pomul este simbolul tristeţii pe care situaţia dezastruoasă a proiectat-o asupra sezonului sărbătorilor, precum şi al capacităţii de adaptare de care au dat dovadă comunităţile australiene.

"Faptul că m-am dus acolo, la faţa locului, a fost probabil cea mai de impact etapă a întregului proces. Am revenit de acolo impresionat de două aspecte. Unul a fost amploarea dezastrului. Te impresionează. Liniştea. Nu mai sunt păsări. Au părăsit aceste zone".

Copacul a fost realizat în parteneriat cu Crucea Roşie şi municipalitatea din Sydney.

17 decembrie 2019, cea mai fierbinte zi din istoria Australiei! Câte grade a arătat termometrul.... VIDEO/ Un câine a fost salvat de pompieri după ce a rămas blocat într-un copac în timp ce fugărea o pisică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x