Căutare Live

Britanicii cer dezincriminarea consumului moderat de cannabis

Un grup de cercetatori britanici a ajuns la concluzia, in urma unui studiu, ca persoanele care sunt prinse consumand cantitati mici de marijuana nu ar mai trebui sanctionate, deoarece nu nu influenteaza cu nimic cresterea consumului, potrivit The Guardian.

Consumul ca marijuana nu influenteaza si consumul altor droguri mai tari, sunt de parere expertii britanici, care au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au realizat un studiu de sase ani, in care au fost implicati psihologi, academicieni si organe de politie. Ei spun ca cele 160.000 de sanctiuni date pentru posesie de marijuana ar putea fi inlocuite cu participarea la cursuri despre droguri sau la programe de reabilitare.

"Drogurile precum heroina si cocaina pot aduce probleme atat individului, cat si societatii. Insa drogurile nu intotdeauna fac rau, iar un exemplu este marijuana, care aduce beneficii in foarte mult situatii", se mai arata in raport.

Insa Theresa May, ministrul de externe al Marii Britanii, a spus ca nu este de acord cu dezincriminiarea marijuanei, spunand ca indulgenta in aceasta privinta poate duce la situatii mult mai rele. "Oamenii mor din cauza drogurilor sau o iau razna", a conchis ministrul de externe.

Foto: cbsnews.com

Peste 100 de studenti mexicani au fost arestati pentru ca nu vor sa studieze engleza si informatica... Separatistii flamanzi au castigat alegerile locale in Flandra. Belgia se indreapta spre scindare...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri