Antena Căutare

Bulgaria doreste o noua relatie, mai solida, cu Macedonia

Bulgaria si Macedonia sunt doua state suverane pe care le leaga atat prezentul cat si viitorul, a scris presedintele bulgar Rosen Plevneliev intr-o scrisoare adresata omologului sau macedonean, George Ivanov, conform agentiei Novinite.

Presedintele Plevneliev a trimis o scrisoare oficiala omologului sau cu ocazia Zilei Independentei in Macedonia, pe 8 septembrie.

"Este datoria noastra sa intarim relatiile, sa cautam consens si sa ne opunem diviziunii", a mai scris presedintele bulgar.

"Bulgaria intinde o mana catre Macedonia si asteptam dovezi concrete ca suntem intr-o noua faza de dezvoltare a relatiei", a adaugat Plevneliev.

In scrisoarea sa, seful de stat a intarit o afirmatie a lui Ivanov, care a declarat, la Bruxelles, ca interpretarile istoriei ar trebui sa ramana istoricilor si ca politicienii si societatile din cele doua tarii ar trebui sa traiasca in prietenie.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova critica manifestatiile programate pentru 16 septembrie... Angela Merkel vrea sa impiedice Grecia sa paraseasca zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x