Antena Căutare

Tragedie într-un spital! 5 pacienți au fost infectați cu hepatita C după ce au realizat o tomografie. În ce stare se află aceștia

În data de 11 mai 2018, cinci pacienti care și-au făcut o tomografie computerizată cu substanță de contrast într-una din camerele spitalului Gregorio Maranon din Madrid, au fost infectate cu virusul hepatitic C, afirmă El Pais.

În data de 11 mai 2018, cinci pacienti care și-au făcut o tomografie computerizată cu substanță de contrast într-una din camerele spitalului Gregorio Maranon din Madrid, au fost infectate cu virusul hepatic C, afirmă El Pais.

La câteva luni după efectuarea testului, doi dintre pacienți au prezentat simptome de infecție și după analizele corespunzătoare, aceștia au fost diagnosticați cu Hepatita C. Spitalul a inițiat protocolul epidemiologic pentru a verifica răspândirea infecției și au fost identificate alte trei cazuri. Celor cinci persoane li se administrează tratamente antivirale a căror eficacitate este de 98%, potrivit surselor din spitale.

Toate persoanele se află sub supraveghere medicală ambulatorie realizată de către specialiștii medicali.

Surse apropiate afirmă că starea pacienților este stabilă și evoluează favorabil. Spitalul Gregorio Maranon a implementat toate protocoalele de securitate necesare pentru efectuarea unor astfel de teste de diagnosticare. Toți cei afectați au dreptul la o reclamație de responsbilitate patrimonială (indemnizație) pentru riscul la care au fost supuși din cauza lipsei de responsabilitate a administrației spitalului

Articolul continuă după reclamă

Tomografia computerizată este o metodă de explorare radiologică, iar substanța de contrast realizează contrast pozitiv. Cel mai frecvent sunt utilizate substanţele de contrast iodate. Contrastul pozitiv conţine iod şi este folosit pentru vizibilitatea mai clară a vaselor sanguine, căilor biliare, căilor excretorii urinare, articulaţiilor şi canalului rahidian.
Specialiștii spun că una dintre posibilitățile de contagiere a acestor pacienți a fost injectarea substanței de contrast cu un ac contagiat cu virusul hepatic.
În Spania, începând cu anul 2015, mai mult de 100.000 de oameni au fost vindecați de hepatita C, datorită aprobării unui plan care s-a focusat pe distribuirea unor medicamente noi ușor de administrat și extrem de eficiente.

Hepatita C este o infecție care poate rămâne în organismul nostru în stare latentă mulți ani, motiv pentru care sute de mii de bolnavi nu pot urma un tratament de vindecare pentru că nu știu că sunt infectați.

Un plan al Ministerului Sănătății din Spania estimează că între 1% și 2% din populația spaniolă (între 450.000 la 900.000 de persoane) prezintă virusul în organism, dar nu toți vor dezvolta infecția.

Asociația Spaniolă pentru Studiul Ficatului împreună cu Alianța pentru vindecarea Hepatitei C din Spania au lansat campania ¿Eres Cris? pentru a încuraja toți cetățenii de a își face un test de diagnosticare și identificare a virsului hepatic.

Tragedie într-un spital! 5 pacienți au fost infectați cu hepatita C după ce au realizat o tomografie. În ce stare se află aceștiaTragedie într-un spital! 5 pacienți au fost infectați cu hepatita C după ce au realizat o tomografie. În ce stare se află aceștia

Situația bolnavilor de Hepatita C din România

România, din păcate, se află în topul țărilor din Europa cu cele mai multe persoane infestate cu virusul hepatic C.

Specialiştii atrag atenţia că, deși în ultimii ani s-au făcut progrese în tratarea afecțiunilor induse de infecția cu HCV, România are nevoie să regândească integral modul în care abordează această infecţie. Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „prof. dr. Matei Balș“, dr. Adrian Streinu-Cercel, susţine că, pentru combaterea epidemiei cu HCV, este necesară o abordare holistică a tuturor elementelor care participă la această problemă: prevenția, care deocamdată este lăsată deoparte, componenta psihologică, componentele de diagnostic și tratament.

“Pentru aceasta este nevoie de crearea unei comisii interministeriale care să includă secretari de stat din toate ministerele implicate, și aici mă refer la Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Minis-terul de Interne, Ministerul Muncii, care ar urma să armonizeze toți pașii necesari, într-o unitate de timp rezonabilă. Trebuie să declanșăm prevenția și testarea pe scară largă, cu prioritate a grupurilor de populații cu risc mare de infectare, pentru a le oferi șansa unei vieți normale”, avertizează medicul.

Licitație inedită în Franța! Un segment din scările Turnului Eiffel este scos la licitație! Suma neașteptată pe care spe... Este unul dintre cei mai îndrăgiți actori, dar este un tată iresponsabil. Actorul din filmul ,,Spărgătorii de nunți'' îș...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x