Antena Căutare

Cairo: Directorul biroului Al Jazeera a fost arestat. Un jurnalist egiptean a murit

Postul de televiziune prin satelit cu sediul in Qatar, Al-Jazeera, a anuntat astazi ca directorul biroului sau din Cairo si unul dintre jurnalisti au fost arestati, la o zi de la devastarea biroului.

Autoritatile egiptene au interzis deja din 30 ianuarie, activitatea postului de televiziune in Egipt.

"Serviciile de securitate egiptene l-au arestat pe directorul biroului Al-Jazeera la Cairo, Abdel Fattah Fayed, si pe jurnalistul Ahmad Yussef", a anuntat principala televiziune de stiri din lumea araba, pe site-ul sau de Internet, potrivit Mediafax.

Al-Jazeera, cu sediul in Qatar, anuntase deja, vineri, ca persoane necunoscute au jefuit biroul sau din Cairo si i-au distrus echipamentele. Acest atac "pare o noua tentativa a regimului sau a sustinatorilor sai de a impiedica Al-Jazeera sa relateze despre evenimentele" din Egipt, afirma televiziunea.

Dupa interzicerea sa in Egipt, postul de televiziune a estimat ca aceasta decizie urmareste "sa reduca la tacere poporul egiptean".

Difuzarea unor emisiuni ale postului de televiziune a fost intrerupta pe satelitul ce apartine Guvernului egiptean, Nilesat. Televiziunea a afirmat apoi ca emisiunile sale sunt bruiate pe alti sateliti care transmit in toata lumea araba.

Tututor jurnalistilor sai le-au fost retrase acreditarile in Egipt, iar noua reporteri au fost arestati pentru scurt timp in ultimele zile, potrivit televiziunii.

Numerosi jurnalisti straini au fost atacati in Egipt in ultimele zile, in special de persoane care ii acuza ca destabilizeaza regimul. Retinerile s-au succedat, iar sustinatorii lui Mubarak au hartuit jurnalistii pana la hoteluri, potrivit presei.

Ministrul egiptean al Finantelor, Samir Radwan, si-a prezentat scuze, vineri, pentru toate cazurile de "rele tratamente" impotriva jurnalistilor.

Un jurnalist egiptean, ranit in timpul revoltelor din Egipt, a decedat

Un jurnalist egiptean, impuscat in cursul manifestatiilor impotriva presedintelui Hosni Mubarak, a decedat, vineri, din cauza ranilor, a anuntat un cotidian guvernamental, citat de AFP.

Ahmed Mohammed Mahmoud, in varsta de 36 de ani, a decedat dupa patru zile in care a fost in coma, a precizat cotidianul Al-Ahram.

Potrivit Comitetului pentru protectia jurnalistilor (CPJ), cu sediul la New York, Ahmed Mohammed Mahmoud este primul jurnalist decedat de la inceputul protestelor fara precedent cu care se confrunta Egiptul din 25 ianuarie.

Reporterul, care lucra pentru cotidianul Al-Taawun, editat de fundatia publica Al-Ahram, a fost lovit de tirul unui "lunetist" saptamana trecuta, in timp ce facea o fotografie de la apartamentul sau, situat in apropiere de piata Tahrir din Cairo, centrul manifestatiilor antiguvernamentale.

CPJ a numarat intr-o saptamana cel putin 101 atacuri directe impotriva jurnalistilor sau birourilor de presa, dintre care zece impotriva unor reporteri in ultimele 24 de ore.

"Este stupefiant ca Guvernul cotinua sa trimita agitatori si politisti in civil pentru a ataca jurnalistii si a devasta birourile de presa", a declarat Mohamed Abdel Dayem, coordonator al CPJ pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In timp ce jurnalistii straini au fost batuti, retinuti sau intimidati miercuri si joi, postul de televiziune Al-Jazeera a anuntat vineri ca biroul sau din Cairo a fost jefuit de persoane necunoscute.

sursa: Antena3.ro

foto: digitalproductionme.com

Egipt: Mubarak cedeaza, dar nu se preda!... Explozie la o statie de comprimare a gazelor din Sinai! Livrarile catre Israel si Iordania ar fi fost sistate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x