Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Casa artistului roman Jean Boghici din Brazilia, in flacari: Mai multe picturi celebre, facute scrum

Una dintre cele mai mari colectii private de arta din Brazilia a fost distrusa intr-un incendiu. Casa-muzeu din Rio apartinea artistului plastic roman Jean Boghici, un mare colectionar. Romanul a confirmat ca au fost salvate o parte din opere, dar cateva picturi de o valoare inestimabila s-au facut scrum.

Incendiul a cuprins o cladire din cartierul Copacabana in care romanul Jean Boghici avea aproximativ 100 de tablouri, in ceea ce expertii considera a fi una dintre cele mai mari galerii de arta private din Brazilia. Conform publicatiei italiene Il Giornale, colectionarul roman avea tablouri ale unor pictori precum Amedeo Modigliani si Lucio Fontana.

Jean Boghici a declarat pentru ziarul Folha de S. Paulo ca nu stie cu exactitate cate tablouri au fost afectate, confirmand insa distrugerea picturii "Samba" (1925), a artistului brazilian Di Cavalcanti. De asemenea, a ars tabloul "Floresta", pictat de artistul brazilian Alberto Guignard. Autoritatile braziliene au declansat o ancheta pentru a identifica sursa incendiului.

Recomandari