Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Cauţiunea minimă în vederea eliberării condiţionate a lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de asfixierea lui George Floyd, stabilită de judecătoarea Jeannice Reding la un milion de dolari

O judecătoare americană a stabilit o cauţiune în valoare de cel puţin un milion de dolari în vederea eliberării condiţionate, în condiţii dure, a poliţistului alb Derek Chauvin, acuzat de uciderea afroamericanului George Floyd, la prima înfăţişare în justiţie a acestuia de la dramă, relatează AFP.

Fostul agent, în vârstă de 44 de ani, deţinut într-o închisoare de înaltă securitate, a compărut luni într-o legătură video, într-o ţinută de deţinut portocalie, pe un ecran, într-o sală de audieri a unui tribunal din Minneapolis, în nord-estul Statelor Unite.

Pe un ton neutru el a răspuns întrebărilor judecătoarei Jeannice Reding, acceptând să depună armele şi să renunţe la a compărea în persoană.

El este inculpat de asifixierea, în urmă cu două săptămâni, a lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, pe gâtul căruia şi-a ţinut genunchiul timp de opt minute şi 46 de secunde.

Imaginile dramei, filmată de către o trecătoare, au devenit virale pe Internet şi au provocat un val de manifestaţii în întreaga lume.

În cursul audierii, judecătoarea Reding din comitatul Hennepin a stabilit valoarea cauţiunii la un milion de dolari şi totodată mai multe condiţii sau la 1,25 milioane de dolari fără vreo condiţie, în cazul în care Chauvin vrea să fie eliberat condiţionat până la proces.

În ordonanţa sa, judecătoarea enumeră condiţiile unei cauţiuni de un milion de dolari, între care interdicţia de a intra în contact cu familia lui George Floyd, restituirea oricărui permis de port de armă, renunţarea la arme de foc şi interdicţia de a lucra în domeniul menţinerii ordinii.

Avocatul său, Eric Nelson, nu s-a opus acestei sume, pe care clientul său probabil că nu o va putea aduna.

Adjunctul procurorului general din Minnesota Matthew Frank a subliniat că drama are ”evident un impact puternic” asupra populaţiei şi că Derek Chauvin ar putea să vrea să fugă de procedurile judiciare şi de reacţia publicului.

Părţile au convenit să se reîntâlnească la următoarea audiere, la 29 iunie, în care urmează să se abordeze pentru prima oară fondul dosarului.

Alţi trei poliţişti care au asistat la scenă au fost arestaţi şi sunt inculpaţi de complicitate.

Poliţia din Minneapolis i-a dat afară pe Derek Chauvin şi pe cei trei agenţi care-l însoţeau.

Sursa : news.ro

Recomandari