Căutare Live

Ce se întâmplă cu cetățenii UE, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană!

După ce englezii au votat  ieșirea țării din Uniunea Europeană, toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu ceilalți cetățeni ai statelor membre UE din Regatul Unit.

După ce englezii au votat ieșirea țării din Uniunea Europeană, toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu ceilalți cetățeni ai statelor membre UE din Regatul Unit.

Toți cetățenii statelor membre UE cu reședința în Regatul Unit vor putea rămâne acolo după Brexit.

Guvernul de la Londra a refuzat până acum să garanteze public posibilitatea rămânerii în țară a cetățenilor europeni după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Daily Telegraph menționează, potrivit agenției, un studiu oficial care arată că peste 80% din cei 3,6 milioane de europeni care trăiesc acum în Marea Britanie sunt eligibili automat la prelungirea dreptului de sejur după 2019, data la care ar urma să se producă efectiv așa-numitul Brexit. Potrivit unor proiecte de reglementare elaborate de ministerul de interne britanic, ceilalți vor primi un fel de derogare, care implică dreptul de sejur nelimitat.

Premierul Theresa May declarase de mai mult timp că se așteaptă să poată garanta dreptul cetățenilor altor state membre UE de a rămâne în Marea Britanie, dar a subliniat că asta depinde de drepturile acordate rezidenților britanici în Uniune. Poziția ei a fost reluată săptămâna aceasta de ministrul comerțului internațional, Liam Fox, care a apreciat că viitorul cetățenilor UE în Regatul Unit ar urma să facă parte din elementele de negociere de care dispune Londra în negocierile pentru Brexit, arată Agerpres.

Umilința care a făcut înconjurul lumii! Ce i-a făcut o femeie unei tinere pe care o acuza că ar fi avut o relație cu soț... Situația românilor care muncesc în Marea Britanie se agravează! Ce li se pregătește?...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri