Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Cel mai mare piton birmanez din lume locuiește într-un apartament de trei camere. Reptila are 5,5 metri și cântărește 110 kilograme. „Nu cred că reprezintă un pericol”

Un bărbat din Marea Britanie a cumpărat un șarpe de câțiva centimetri pentru copii săi, însă s-a dovedit a fi cel mai mare exemplar de piton birmanez din lume. Hexxie are 5.5 metri și 110 kilograme

Cel mai mare piton din lume

Reptila este suficient de mare încât să ucidă un om, însă proprietarul său, Marcus Hobbs, ține reptila într-un apartament de trei camere, în care locuiește împreună cu soția și cei doi copii, de un an, respectiv patru.

“Nu o scot afară când sunt copii prin preajmă, ci doar când aceștia dorm sau sunt în altă cameră. Nu cred că ar reprezenta un pericol pentru ei, dar sunt un părinte responsabil”, a spus bărbatul.

Marcus susține faptul că pitonul este obișnuit cu oamenii și nu le-ar face rău copiilor săi, însă nu scoate reptila afară când copiii se află în preajma. Aceasta are un loc special amenajat, închis.

Hexxie a fost cumpărată dintr-un magazin de animale în urmă cu opt ani. În acel moment avea doar 20 de centimetri, însă de atunci șarpele a continuat să crească, iar acum a ajuns să aibă 5,5 metri lungime și 110 kg.

″Știam că va crește foarte mult, dar am rămas cu toții șocați de cât de mare s-a făcut. Am o pasiune pentru șerpi și încerc să ajut oamenii să îi înțeleagă. Cred că oamenii sunt speriați de ei pentru că se gândesc că o să îi omoare, dar le pot explica că nu este adevărat”, a mai spus bărbatul.

Marcus a fost atacat de către reptilă de câteva ori, însă ultima dată s-a întâmplat în momentul în care a încercat să îi trateze o rană.

Reptila nu este ușor de întreținut, hrana fiind o problemă, Hexxie se hrănește cu iepuri, pui de căprioară, viței, capre sau porci, iar acest lucru îi scoate lui Marcus o sumă mare din buzunar.