Antena Căutare

Chelsea Manning, eliberată din închisoare de către judecătorul Anthony Trenga, după ce a încercat să se sinucidă şi după dizolvarea unui mare juriu de care refuza să fie audiată

Un judecător a dispus eliberarea fostei informatoarea a WikiLeaks Chelsea Manning, la o zi după aceasta a încercat să se sinucidă în închisoarea în care era încarcerată, din cauza refuzului său de a depune mărturie în faţa unui mare juriu, relatează AFP.

Acest mare juriu a fost dizolvat miercuri, iar ”tribunalul consideră că audierea lui Chelsea Manning nu mai este necesară şi că menţinerea sa în detenţie nu mai răspunde niciunui obiectiv de coerciţie”, a decis joi judcătorul Anthony Trenga.

În schimb, penalităţile financiare stabilite cu scopul de a o obliga să depună mărturie cu privire la WikiLeaks şi la fondatorul acestui site Julian Assange rămân valabile, iar ea este obligată să plătească 256.000 de dolari amendă, a mai stabilit el.

Chelsea Manning, în vârstă de 32 de ani, a încercat să se sinucidă miercuri, însă autorităţile au intervenit la timp şi a fost transferată la spital.

În 2010, militarul Badley Manning, a divulgat peste 700.000 de documente confidenţiale cu privire la războaiele din Irak şi Afganistan, inclusiv peste 250.000 de telegrame diplomatice, care au pus Statele Unite într-o situaţie stânjenitoare.

Fostul analist de informaţii a fostcondamnat în 2013 la 35 de ani deînchisoare de către o Curte Marţială,însă pedeapsa i-a fost comutată de către preşedintele Barack Obama.

Chelsea Manning a fost eliberată în mai 2017 după ce a ipăşit şapte ani de închisoare, perioadă în care şi-a început tranziţia către sexul feminin.

În martie 2019, acest simbolal persoanelor transsexuale a fostîncercat din nou, după ce a refuzat să depună mărturie împotriva lui Julian Assange în faţa unui mare juriu.

”Ei vor să-mi pună întrebări la care am răspuns deja” în cursul procesului împotriva sa, a declarat ea, denunţând o procedură ”opacă”, menită, în opinia sa, să o trimită după gratii.

Sursa : news.ro

Gloria Gaynor cântă "I Will Survive" într-un videoclip în care recomandă igiena mâinilor în contextul epidemie... Veste tragică! Mama copiilor lui Floyd Mayweather a fost găsită decedată în maşină...
Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Coafuri din anii ’70 care sunt iar la modă. La ce tunsori s-au întors femeile din lumea întreagă
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x