Antena Căutare

Chelsea Manning, eliberată din închisoare de către judecătorul Anthony Trenga, după ce a încercat să se sinucidă şi după dizolvarea unui mare juriu de care refuza să fie audiată

Un judecător a dispus eliberarea fostei informatoarea a WikiLeaks Chelsea Manning, la o zi după aceasta a încercat să se sinucidă în închisoarea în care era încarcerată, din cauza refuzului său de a depune mărturie în faţa unui mare juriu, relatează AFP.

Acest mare juriu a fost dizolvat miercuri, iar ”tribunalul consideră că audierea lui Chelsea Manning nu mai este necesară şi că menţinerea sa în detenţie nu mai răspunde niciunui obiectiv de coerciţie”, a decis joi judcătorul Anthony Trenga.

În schimb, penalităţile financiare stabilite cu scopul de a o obliga să depună mărturie cu privire la WikiLeaks şi la fondatorul acestui site Julian Assange rămân valabile, iar ea este obligată să plătească 256.000 de dolari amendă, a mai stabilit el.

Chelsea Manning, în vârstă de 32 de ani, a încercat să se sinucidă miercuri, însă autorităţile au intervenit la timp şi a fost transferată la spital.

În 2010, militarul Badley Manning, a divulgat peste 700.000 de documente confidenţiale cu privire la războaiele din Irak şi Afganistan, inclusiv peste 250.000 de telegrame diplomatice, care au pus Statele Unite într-o situaţie stânjenitoare.

Fostul analist de informaţii a fostcondamnat în 2013 la 35 de ani deînchisoare de către o Curte Marţială,însă pedeapsa i-a fost comutată de către preşedintele Barack Obama.

Chelsea Manning a fost eliberată în mai 2017 după ce a ipăşit şapte ani de închisoare, perioadă în care şi-a început tranziţia către sexul feminin.

În martie 2019, acest simbolal persoanelor transsexuale a fostîncercat din nou, după ce a refuzat să depună mărturie împotriva lui Julian Assange în faţa unui mare juriu.

”Ei vor să-mi pună întrebări la care am răspuns deja” în cursul procesului împotriva sa, a declarat ea, denunţând o procedură ”opacă”, menită, în opinia sa, să o trimită după gratii.

Sursa : news.ro

Gloria Gaynor cântă "I Will Survive" într-un videoclip în care recomandă igiena mâinilor în contextul epidemie... Veste tragică! Mama copiilor lui Floyd Mayweather a fost găsită decedată în maşină...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x