Antena Căutare

China anunță, după Rusia, un vaccin anti-Covid-19. Primele două etape de teste clinice au arătat că vaccinul este sigur şi declanşează răspunsul imunitar

Vaccinul brevetat în China foloseşte un procedeu considerat foarte sigur. O formă a virusului răcelii, modificată genetic pentru a include elemente ale noului coronavirus, este injectată în organism. Ea nu provoacă îmbolnăvirea, dar determină crearea anticorpilor împotriva Covid-19.

În cazul unei infecţii reale, anticorpii vor intra în acţiune pentru a elimina virusul. Primele două etape de teste clinice au arătat că vaccinul este sigur şi declanşează, într-adevăr, răspunsul imunitar. Faza a treia, a testelor pe un număr mare de persoane, se va desfăşura, probabil, în străinătate. Un alt vaccin chinezesc este deja testat în Indonezia, notează Observator.

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Ştiinţă Militar şi de compania biofarmaceutică chineză CanSino Biologics, a început să fie utilizat la sfârşitul lunii iunie de armata chineză după ce o echipă condusă de cercetătorul chinez Chen Wei a descoperit un anticorp monoclonal neutralizant foarte eficient.

Noi reguli! 14 zile de carantină pentru românii care vin din Spania. Anumite regiuni au fost puse sub atenționare


Rezultatele celei de-a doua faze de teste clinice ale vaccinului au demonstrat că este sigur şi că induce un răspuns imun împotriva coronavirusului, potrivit unei cercetări publicate la sfârşitul lunii iulie de revista The Lancet.


Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit "un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp", notează ziarul cantonez Southern Metropolis.


Patentul asigură că acest vaccin poate fi "produs în masă într-o perioadă scurtă de timp" şi că este "rapid şi uşor de preparat".

Scade numărul de cazuri noi de coronavirus în România, dar crește cel al pacienților aflați la ATI. Peste 3.000 de persoane infectate au murit


Securitatea şi eficienţa sa trebuie confirmate în faza a III-a, care se desfăşoară în străinătate.


Cercetarea publicată în iulie de revista The Lancet relevă că s-au efectuat teste asupra a peste 500 de persoane, în continuarea primelor teste realizate la sfârşitul lunii mai, care au fost de asemenea pozitive.


Este însă nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III-a fază, pentru a confirma dacă vaccinul candidat protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Donald Trump, umilit de soția lui, în public! Ce i-a făcut Melania președintelui american, în fața camerelor de filmat. ... Ministrul rus al Economiei are coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x