Antena Căutare

China: SUA au intervenit grosolan in afacerile noastre interne

China a acuzat Statele Unite ca au intervenit "grosolan” in afacerile interne din China, fapt ce a dus la "deteriorarea grava” a relatiilor, dupa ce presedintele Barack Obama a avut o intrevedere cu liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, la Casa Alba, conform Reuters.

Obama a avut o discutie de 45 de minute cu Dalai Lama in care a subliniat ca Statele Unite nu sustin independenta pentru Tibet.

China, pentru care Dalai Lama este un separatist care instiga la violente pentru a obtine independenta Tibetului, a reactionat rapid si a declarat ca intalnirea lui Obama a avut un impact "nefast".

Dalai Lama neaga acuzatiile autoritatilor chineze si spune ca nu isi doreste nimic altceva decat o tranzitie pasnica spre autonomie reala pentru regiunea Tibetului, zona condusa de China cu „mana de fier" inca din 1950.

Intr-un comunicat oficial de la Casa Alba se mentioneaza ca Dalai Lama i-a transmis presedintelui american ca nu isi doreste independenta pentru Tibet si ca spera ca „dialogul dintre reprezentantii sai si oficialii chinezi poate fi reluat cat de curand".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Gaddafi: 5 milioane de libieni inarmati vor elibera orasele ocupate de rebeli... Eruptia vulcanului Lokon: Norul de cenusa, la 3.500 metri altitudine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x