Căutare Live

Cine este Jake Angeli, bărbatul cu mantia de blană, coarne și suliță, care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu

Bărbatul cu căciulă de blană și coarne care a devenit imaginea asaltului de la Capitoliu, clădirea istorică în care funcționează Congresul american, se numește Jake Angeli, supranumit „șamanul QAnon”.

Cine este protestatarul care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu

gettyimages.com

Atacul de la Capitoliu a înregistrat, până în prezent, un bilnaț de 5 morți, dintre care un polițist și patru protestatari, relatează CNN.

Potrivit presei din SUA, cel puţin 14 membri ai departamentului de poliţie au fost răniţi în timpul asaltului susţinătorilor lui Donald Trump, din clădirea Congresului American.

În timpul asaltului protestatarilor pro-Trump s-a remarcat un bărbat pictat pe față, la bustul gol, cu o căciulă de blană și coarne, fluturând steagul SUA, înfipt într-o suliță. El se numește Jake Angeli și este un susținător al lui Donald Trump și adept al mișcării QAnon.

Cine este Jake Angeli, supranumit șamanul QAnon

QAnon este o mișcare care susține teoriile conspirației, formată din adepți ai lui Donald Trump. Susținătorii mișcării consideră că există un stat-paralel din care fac parte politicieni precum Brack Obama și Hillary Clinton.

Citește și: Proteste în SUA. Imagini incredibile cu starea de asediu cauzată de susținătorii lui Trump, când iau cu asalt Congresul american

Jake Angeli este supranumit „șamanul QAnon” și apare frecvent în proteste far-right.

Jake Angeli, în vârstă de 33 de ani s-a remarcat la mitinguri încă din anul 2019, când a apelat la ținuta ieșită din comun, tocmai pentru a atrage atenția, așa cum spunea într-un interviu pentru The Arizona Republic. Adeptul mișcării QAnon a vorbit de pulte ori despre torii ale conspirației și a apărut cu o pancartă inscripționată cu afirmația „Am fost trimis de Q”.

Înainte de a se alătura mișcării care promovează teoriile conspirației, Jake Angeli a fost actor, artist care dublează voci și cântăreț, potrivit jurnalistului american Nick Martin.

Jake Angeli a fost o prezență active și în contextual protestelor împotriva restricțiilor din pandemia de coronavirus. Mișcarea din care face parte Angeli susține că pandemia de coronavirus este, de fapt, „o conspirație a statului parallel”. De asemenea, Jake Angeli a fost prezent și la protestul din Arizona, care susțineau că voturile au fost prezidențiale, iar, în realitate, Donald Trump ar fi fost cel care a câștigat alegerile în acest stat.

Citește și
Colaj cu Loredana și Nick Casciaro, la X Factor 2021
Loredana și Nick Casciaro, câștigătorul sezonului 10 X Factor, au plecat împreună în Italia. Cum s-au fotografiat în aeroport
Loredana și Nick Casciaro, câștigătorul sezonului 10 X Factor, au plecat împreună în Italia. Cum s-au fotografiat în aeroport
colaj-antonia-zâmbește
Antonia, imagine rară cu cei trei copii ai săi. Cât de mult au crescut micuții: „Ești o eroină”
Antonia, imagine rară cu cei trei copii ai săi. Cât de mult au crescut micuții: „Ești o eroină”
livrator de mancare ce tine in mana o pungă
Și-a comandat mâncare și un sos, dar când a deschis punga a rămas uluită. Peste ce a putut să dea: „Nu mă așteptam!”
Și-a comandat mâncare și un sos, dar când a deschis punga a rămas uluită. Peste ce a putut să dea: „Nu mă așteptam!”
Mai multe articole

Potrivit presei internaționale, „șamanul QAnon” spune că liderii mondiali țin ascunse noile descoperiri științifice pentru a ține sub control populația. Protestatarul crede în teoriile conspirațiilor după ce a făcut o documentare profundă pe Internet și din cărțile care susțin astfel de teorii.

Citește și: Lui Donald Trump i s-a interzis accesul pe Facebook si Instagram. Ce a făcut președintele SUA pe rețelele de socializare

Miercuri, clădirea istorică a Capitoliului a fost luată cu asalt de susținătorii lui Dnald Trump, care contest victoria lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale, desfășurate pe 3 noiembrie 2020.

„A avut loc un asalt rușinos la adresa democrației noastre. A fost susținut la cel mai înalt nivel al guvernului. Nu ne poate opri, însă, din responsabilitatea noastră de a valida alegerea lui Joe Biden,” a declarat Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Lui Donald Trump i s-a interzis accesul pe Facebook si Instagram. Ce a făcut președintele SUA pe rețelele de socializare... Ce se întâmplă cu Jake Angeli, "omul bizon", după ce a atacat și a făcut dezastru în Capitoliu. Polițiștii au ...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri