Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Se schimbă tot! Coronavirusul a pornit de pe un vas de croazieră! Virusul s-ar fi activat când mâncarea pentru pasageri a fost decongelată

Coronavirusul nu a pornit din Wuhan, ci s-ar fi răspândit în alte zone ale lumii cu mult înaite ca pandemia să izbucnească în China. Noul virus ar fi existat pe tot mapamondul şi a izbucnit în momentul şi în locul în care au apărut condiţii favorabile. Mai mult, un expert britanic susține că acest Covdid-19 a fost depistat pe un vas de croazieră, atunci când mâncarea pentru pasageri a fost dezghețată.

Virusul s-ar fi activat când mâncarea pentru pasagerii unei nave de croazieră a fost decongelată

Declarația controversată aparține unui specialist de la Universitatea Oxford, extrasă dintr-un într-un interviu publicat de The Telegraph.

''Cred că virusul era deja aici - aici însemnând peste tot. S-ar putea să fie un virus latent, care a fost activat de condiţiile de mediu'', a declarat doctor Tom Jefferson de la Centrul de Medicină Bazată pe Dovezi (CEBM) din cadrul Universităţii Oxford şi profesor la Universitatea Newcastle.

Coronavirusul ar fi apărut pe un vas de croazieră

'La începutul lunii februarie, a existat un caz în Insulele Falkland. De unde a venit acesta?'', a declarat Jefferson. ''A existat un vas de croazieră care a plecat din Georgia de Sud spre Buenos Aires, iar pasagerilor li s-au făcut analize, apoi, în ziua a opta, când au început să navigheze spre Marea Weddell, au avut primul caz. A fost în mâncarea care a fost dezgheţată şi a fost activat?'', a adăugat el.

Citește și:

E alertă mondială! S-a descoperit că noul coronavirusul poate suprevieţui până la trei luni pe anumite tipuri de alimente

"Astfel de lucruri ciudate s-au petrecut cu gripa spaniolă. În 1918, aproximativ 30 de procente din populaţia din Samoa de Vest au murit din cauza gripei spaniole şi nu au avut niciun contact cu lumea exterioară'', a adăugat Jefferson.

''Explicaţia pentru aceasta nu ar putea fi decât că aceşti agenţi nu vin sau nu se duc nicăieri. Ei sunt întotdeauna aici şi ceva îi declanşează, poate densitatea populaţiei sau condiţiile de mediu şi asta este ceea ce ar trebui să aflăm'', a subliniat specialistul, argumentând că există dovezi tot mai multe conform cărora virusul se afla şi în alte locuri înainte de declanşarea epidemiei în Asia.

Mai mulți specialiști au descoperit urme ale Covid-19 în apele reziduale din Barcelona

În luna iunie, specialişti în virusologie din Spania au anunţat descoperirea unor urme ale noului coronavirus în eşantioane de ape reziduale din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de declanşarea COVID-19 în China.

Citește și: Panică totală în China, după reapariția coronavirusului la Beijing. Ce au ajuns să facă chinezii este uimitor: Credeau că au învins pandemia!

Institutul Superior de Sănătate (ISS) din Italia a anunţat luna trecută că au fost detectate urme de coronavirus în ape reziduale din Milano şi Torino, la 18 decembrie, cu două luni înainte de primul bolnav înregistrat oficial în această ţară. Urme similare au fost găsite de asemenea în apele uzate din Bolonia (centru-nord) la 29 ianuarie 2020, când primul caz oficial de coronavirus contractat în Italia a fost semnalat la 20 februarie, în micul oraş Codogno, nu departe de Milano.

Recomandari