Live acumFilm: Homefront: Orasul fara legi
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Imagini cu autobuzul din Italia în flăcări și copiii care fug speriați! Mărturisirile sfâșietoare ale puștiului care a alertat Poliția

Zeci de copii din Italia au fost la un pas de moarte, miercuri, după ce șoferul unui autobuz școlar a dat foc vehiculului. Un puști, însă, nu s-a pierdut cu firea și a sunat la Poliție. 

Zeci de copii din Italia au fost la un pas de moarte, miercuri, după ce șoferul unui autobuz școlar a dat foc vehiculului. Un puști, însă, nu s-a pierdut cu firea și a sunat la Poliție.

Nu mai puțin de 51 de elevi din Italia și-au văzut moartea cu ochii, după ce un italian de origine senegaleză i-a sechestrat, după ce au plecat de la o şcoală din Milano către o sală de sport. I-a legat cu bandă adezivă și le-a luat telefoanele, totul pentru că-și dorea ”să-i răzbune pe toți migranții care au pierit pe mare”.

Un elev, însă, a reușit să dea alarma, iar forțele de ordin au intervenit de urgență reușind să-i elibereze pe copii. 14 dintre ei, însă, au ajuns la spital, fiind intoxicați cu fum, întrucât bărbatul a incendiat autobuzul.

Băiatul care a alertat autoritățile a vorbit despre drama pe care a trăit-o și cum a reușit să-și salveze colegii.

”Eram toţi înspăimântaţi, era foarte înfricoşător. A aruncat o grămadă de benzină pe jos, ne-a legat şi ne-a luat telefoanele ca să nu sunăm la poliţie. Dar unul dintre telefoane, al colegului meu, a căzut pe jos. Atunci m-am dezlegat şi l-am luat de pe jos şi am sunat la carabinieri şi la poliţie”, a povestit el pentru La Reppublica.

Forțele de ordin au reușit să-i salveze pe copii după ce autobuzul a intrat într-un parapet și nu a mai putut înainta. Atunci, însă, polițiștii au spart geamurile autovehiculului, iar copiii au fugit.

Potrivit presei, prin gestul său extrem, bărbatul ar fi dorit să se răzbune pentru imigranţii care îşi pierd viaţa în Mediterana în drum către Europa.

Cine este șoferul care a vrut să ardă de vii 51 de copii

Ousseynou Sy, în vârstă de 47 de ani, italian din 2004, un şofer şcolar fără trecut, „a acţionat ca un lup solitar”, fără legături cu islamismul radical, a apreciat, într-o conferinţă de presă şeful celului antiteroriste de la Milano Alberto Nobili. El a fost reţinut sub capetele de acuzare de „luare de ostatici, masacru şi incendiere”, cu circumstanţe agravante de „terorism”.

Faptele sale erau „premeditate” de mai multe zile. „El voia ca întreaga lume să vorbească despre povestea sa”, a declarat el.

Bărbatul a postat pe YouTube o înregistrare video în care îşi explică fapta şi pentru a „spune Africa, ridică-te”, atât unor africani de la Crema, în apropiere de Milano, cât şi Senegalului.

Recomandari