Live acumObservator 12
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Imagini apocaliptice în Turcia. Rămași fără case, oamenii au aprins focul în stradă, la -10 grade. Cel puțin 21 de morți în urma cutremurului

Cel puţin 21 persoane au murit, peste o mie au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit vineri seară în urma unui puternic seism produs în estul Turciei. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 pe scara Richter și a fost urmat de mai multe replici.

Cutremur în Turcia

Fox 5

Numărul victimelor ar putea creşte, deoarece mai multe blocuri de locuinţe s-au prăbuşit în oraşele din apropierea epicentrului. Echipele de salvare au reuşit să aducă la lumină câţiva supravieţuitori şi se luptă să recupereze victime şi la această oră. Peste 1000 de oameni au fost răniţi.

Pe un frig glacial, în stradă, unii locuitori au aprins focuri pentru a se încălzi.

”A fost înspăimântător, au căzut mobile peste noi. Am fugit afară”, a declarat pentru AFP Melahat Can, în vârstă de 47 de ani, un locuitor din Elazig. ”Vom petrece zilele următoare într-o fermă din afara oraşului”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că ”toate măsurile necesare” vor fi luate pentru a veni în ajutorul zonelor afectate de seism şi că a trimis mai mulţi miniştri la faţa locului.

”Prin toate instituţiile noastre, mai ales AFAD şi Semiluna Roşie, suntem alături de popor”, a scris el pe Twitter.

Săli de sport, şcoli şi biblioteci s-au deschis pentru a primi persoane care şi-au abandonat locuinţele după cutremur, potrivit autorităţilor.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro