Antena Căutare

Debutul Bienalei de Arhitectură de la Veneţia, amânat cu trei luni. MipTV de la Cannes, anulat

Bienala de Arhitectură de la Veneţia şi MipTV de la Cannes se numără între evenimentele majore din lume anulate sau amânate din cauza epidemiei de Covid-19.

Organizatorii au anunţat că ediţia de anul acesta, a 17-a, care urma să înceapă pe 24 mai, va debuta pe 29 august şi se va încheia, aşa cum a fost programat iniţial, pe 29 noiembrie.

Astfel, evenimentul va dura doar 3 luni, şi nu 6 cum se întâmpla de regulă.

Având tema „Cum putem convieţui?”, la Bienală urmau să participe arhitecţi şi instituţii din 60 de ţări. „Recentele măsuri de precauţie privind mobilitatea luate de guverne din multe ţări au un efect de domino asupra deplasării oamenilor şi lucrărilor în următoarele săptămâni”, astfel că evenimentul nu poate avea loc.

România va fi reprezentată de proiectul „Fading Borders", realizat de Irina Meliţă, Ştefan Simion, Cristian-Andrei Bădescu, Ştefania Hîrleaţă şi Radu Tîrcă.

Articolul continuă după reclamă

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de Covid-19, cu 107 decese. Autorităţile au decis ca toate şcolile şi universităţile să fie închise până pe 15 martie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Evenimentele publice au fost anulate, iar majoritatea cinematografelor, închise.

Miercuri, organizatorii London Book Fair au anunţat anularea evenimentului, după ce şi francezii au decis ca Livre Paris 2020 să nu mai aibă loc.

MipTV, eveniment media din Cannes, a fost anulat, iar a treia ediţie a festivalului Canneseries a fost amânată pentru octombrie. În ceea ce priveşte Festivalul de Film de la Cannes, care ar urma să aibă loc în luna mai, nu a fost luată încă o hotărâre.

Autorităţile din Franţa, unde au fost înregistrate peste 220 de cazuri de Covid-19 şi 4 decese, au decis săptămâna trecută să interzică, pentru o perioadă nedeterminată, adunările mai mari de 5.000 de oameni.

Premiera filmului „No Time to Die”, al 25-lea din franciza „James Bond”, programată pentru luna aprilie, a fost amânată pentru noiembrie, iar companiile Apple, Netflix şi Facebook au anunţat că nu vor mai participa la festivalul american South by Southwest de luna aceasta.

Sursa : news.ro

Juncker se apără într-un scandal al unor interceptări ilegale în Luxemburg... Guvernul ucrainean, remaniat pentru ca Zelenski să-şi salveze popularitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x